BULGARISKT
Gjorde den här fantastiskt goda (och enkla!) linsgrytan igår. Jag utgick från ett recept som heter Bulgarisk Linsgryta men adderade några ingredienser för hotta upp den lite.
Originalrecept:
2 gula lökar
1 msk olja
1 liter vatten
2 buljongtärningar
2 dl röda eller gröna linser
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 lagerblad
1-2 vitlöksklyftor
1 burk tomater (ca 400g)
1/2 tsk socker
1/2 tsk vinäger
(ev.1/2 tsk timjan)
1 msk olja
1 liter vatten
2 buljongtärningar
2 dl röda eller gröna linser
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 lagerblad
1-2 vitlöksklyftor
1 burk tomater (ca 400g)
1/2 tsk socker
1/2 tsk vinäger
(ev.1/2 tsk timjan)
Fin hacka löken och fräs mjuk i oljan i en stor kastrull.
Skölj linserna.
Häll i vattnet, buljongtärningarna, lagerbladet, paprikapulvret, krossade tomater, vitlöken och linserna.
Låt koka på svag värme under lock. Smaka av med vinäger och kryddor. Testa en lins för att se om den är klar. Voilá!
Skölj linserna.
Häll i vattnet, buljongtärningarna, lagerbladet, paprikapulvret, krossade tomater, vitlöken och linserna.
Låt koka på svag värme under lock. Smaka av med vinäger och kryddor. Testa en lins för att se om den är klar. Voilá!
Jag: tärna två morötter och ingerfära fint, fräs tillsammans med löken. Kör ner en chilli också! Skippa sockret, kör lite mer vinäger.
Kommentarer
Trackback