Go bananas on the fruit ♥

7 nyttiga frukter du bör äta ofta

Äpple är mycket mättande och väldigt nyttigt. Fibrer och flavonoider gör äpple till en av de allra nyttigaste frukterna.  Ett medelstort äpple innehåller inte mer än 75 kalorier.

En liten avokado innehåller visserligen över 200 kalorier, men samtidigt innehåller den också massor av bra fett, vitamin E och annat som är bra för dig. Ät avokado ofta.

Björnbär kallades giktbär av de gamla grekerna eftersom man ansåg att björnbären botade gikt. Björnbär innehåller massor av sjukdomsbekämpande antioxidanter.

En banan innehåller cirka 100 kalorier som mättar väldigt väl. Samtidigt ger dig bananen bland annat kalium och vitamin b6. Banan är den ultimata måltiden såväl före som efter träning.

Grapefrukt innehåller mineralen mangan som är bra för omsättningen av fett och kolhydrater. Det är bland annat därför grapefrukt blivit en så populär bantarfrukt.

Meloner av alla de slag innehåller väldigt få kalorier och massor av c-vitamin och antioxidanter, etc. Melonen må vara söt, men innehåller lite socker och mest vatten.

Mango är också en frukt som innehåller lite kalorier, men många antioxidanter, bland annat typen av antioxidanter som skyddar synen.

Detta är hämtat från en sida. Som ni märker står det med kalorier m.m. Jag själv tycker inte detta med att räkna kalorier är en funktionell sak att göra i längden. Jag väljer istället att gå på Gi. Då äter man ganska mycket fet mat men samtidigt bra fetter. Fet mat är lika med många kalorier men det är samtidigt inte något du går upp i vikt av. Säg exempelvis nötter, det är nyttigt men det innehåller mycket fett. Avokado är också rikt på fetter men som sagt, nyttigt sådant. Det farliga är inte att äta saker som innehåller fett. Det som är "farligt" är när du blandar fett och socker. Det är det som är onyttigt. Saker som innehåller fett mättar mer och längre. Vilket är bra om du exempelvis vill gå ner i vikt. De ovanstående frukterna är såklart inte de enda nyttiga frukterna som finns. Nästan all frukt är bra till någonting. Men som sagt inget är ju bra i fööör stora mängder. Det gäller att ha variation. :)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0