...

Hej finisar!

Man kan inte vara annat än lycklig i detta fantastiska väder, eller hur! Imorse vaknade jag upp i en ateljé av att solen lyste in. Sämre uppvakning har jag varit med om... Igår var supertrevligt. Vi åt som vanligt lite för mycket men vad gör det, påskafton är ändå påskafton.

Just nu sitter jag på bussen hem till rävis. Hemma väntar systeryster. Idag ska vi bara ta det lugnt och andas. Jag vill ta en promenix och kanske måla lite. Min kreativa hjärnhalva behöver lite stimulans.

Hoppas ni mår fint.
Pussen


Påskafton

Glad påsk på er!
 
Hur underbart är det inte med lov? Igår var jag och la familia på Hagabion och såg Den gröna cykeln. De har ju också himla god mat, stort plus att allt är vegetariskt, så vi åt middag där innnan filmen. Efteråt gick vi vidare och tog ett glas på Bitter. Därefter övningskörde jag hem. Väl hemma var vi alla så trötta att vi gick och la oss på en gång haha. (utarbetade famlijen)
 
Idag är det påskafton vilket i mina öron klingar med godis, mat och trevligt sällskap. Vi ska i vanlig ordning på middag hos några familjevänner. Det ska faktiskt bli skönt att bara vara med människor man känner väl, i ett sällskap där man bara kan vara. Påskafton är ju för många en fest- och utgångsdag men det lockar inte mig just nu. Jag ser istället fram emot ett härligt matkoma och sällskapsspel. // Signe 55 år
 
Puss och Glad påsk!
 
Bjuder på en gammal kycklingbild

Ljuset i tunneln

God morgon!
 
Torsdag, sista dagen innan lovet, himlen är blå och solen skiner, kan det bli bättre? Njaaa, mitt idrottprov och inlämning hade i och för sig kunnat pysa någonstans haha. Men, det är bara att ta tjuren vid hornen. Friheten är nära.
 
Ha en fin dag!
Puss

Halvt

* Glasögon - H&M - Tröja *

Snapshots

Hej där.
Herre vilken dag. Jag sov alldeles för lite inatt och har därför gått runt med en virvlande huvudvärk hela dagen. Usch. Inte för att klaga på solen, MEN, damn vad ljust det är ute! Trötta ögon är sjukt ljuskänsliga. 
 
Nu ska jag ta en powernap innan jag ska sätta mig med träningsläran och plugga inför morgondagens idrottsprov. Taggar redan. 
 
Puss
Man kan nästan se i bilderna hur trötta mina ögon är haha.
 
 
 

Vår framtid, Vår skola

IDag har vi hängt på Gustav Adolfs torg större delen av dagen. Det anordnades ju en picknickmanifestation av Vår Skola Vår Stad emot nedskärningarna i göteborgs kommunala gymnasieskola. Det var riktigt kul att se så många där och att media kom dit och dokumenterade. Det blev faktiskt till och med så att jag fick en tv4-mic upptryck i fejjan. I klippet nedan kan ni dels se hur Oskar, som höll i manifestationen, svarar smart på frågor samt hur jag stapplar mig fram bakom mina brills. Varför tog jag inte av mig dem haha... jaja. Nu var väl mina 15 sec of fame förbrukade. 
 
Annars? Fotbollsträningen gick faktiskt över förväntan. De senaste veckorna har varit sådär i hälsosynpunkt men konditionen verkar ändå ha hängt med förvånandsvärt bra. Kul sånt. 
 
Puss och godnatt!
 
Elever%20protesterade%20mot%20besparingar%20i%20skolan

Tisdag

God morgon! 
 
Hör och häpna, vet ni vad jag gjorde igår? Trots att mörkret redan börjat lägga sig snörade jag på mig springdojjorna och sprang sju-kilometarn. Jag hade bara tänkt ta en powerwalk men ja, eftersom det började bli mörkt - och jag är mörkrädd, valde jag att springa istället haha. Det är så skönt att veta att jag orkade. Jag har aldrig varit en runners, trots alla år som fotbollsspelare. Jag ska nog fasen börja springa lite oftare. OCH öva på att gå fort uppför. Jag har alltid varit så jäkla långsam uppför trappor, backar, kullar - you name it. Det gäller både till fots och på cykel. Det spelar ingen roll om personen jag går med är dubbelt så stor som jag och röker tre pack om dagen, de är alltid snabbare. Vafan är det liksom? Haha, jag är helt enkelt för dålig för att gå uppåt. Fräscht. 
 
IDag har jag ingen skola men på något sätt lyckades den bli sjukt stressig. 
  • 09.00-12.00  Möte
  • *12.00-13.00* Lunch med mami
  • 14.00-15.00 Picknick-demonstration
  • 15.00-16.00 Årsmöte för Sigrid Rudebecks elevkår
  • 19.00-20.30 Fotbollsträning
* plugga hälsa
* plugga idrott
 
Vad hände med den lediga dagen någon? ;)
Tyckte denna var lite komisk, och sann. 

Jag Lever

Hej främlingar. 
 
En liten update mitt i allt kaos. Idag lämnade jag in min samhällsvetenskapliga undersökning och skrev psykologiprovet om psykodynamiska perspektivet samt behaviorismen. Det är så skönt att lämna skolarbeten bakom sig och gå vidare. Nu är det bara några dagar, två prov och en inlämning kvar innan jag kan gå på lov.
U n d e r b a r t. 
 
Jag är ledsen över att det är så kass uppdatering men det kan inte hjälpas. När den här veckan är över kommer det bli mycket bättre kan jag lova. 
 
Pussar!
Några bilder från helgen.
Tror ni schemat klaffade? Jag kan säga såhär: 00.00 satt jag fortfarande och korrekturläste samhällsarbetet och jag hade knappt hunnit kika igenom psykologin. Saker tar alltid längre tid än man tror...
 

ÅRSMÖTE HVITKAR

God morgon!
 
Finns inte mycket mer att säga än att bloggen tyvärr måste hamna i sista prioritet just nu. Skolan är helt, helt crazy. Igår var jag till och med tvungen att ta ledigt de två sista lektionerna för att åka hem och plugga. Make sense? 
 
Iallafall, lite kort update. Jag hade en jättemysig och förehållandevis lugn helg även om jag, för att vara helt ärlig, borde ha pluggat mer än jag gjorde. Idag är det onsdag och veckan har gått alldeles för fort. Jag behöver MER tid! Dock är det en speciell dag idag. Vet ni varför? Det är ÅRSMÖTE för ELEVKÅREN! Detta betyder att jag och den nuvarande styrelsen ska avgå och att en ny skall tillsättas. Förstår ni vad sjukt? Elevkåren har varit min vardag i ett års tid nu. Vad händer efter detta? Jag hade kunnat ställa upp för att sitta med i nästa års styrelse men tackade nej. Jag har de senaste halvåret varit tvungen att tänka över alla de saker som upptar min tid och energi, tyvärr blev det elevkåren jag kunde exkludera. Det är med både lättnad och vemod som jag avgår. 
 
Ha en fin dag sötnosar!
Puss
Min fina styrelse...

Asleep

God förmiddag!
 
Drömde helt bananas imorse. Jag hade glömt av en tandläkartid och trodde att jag försovit mig. Sen upptäckte jag att jag ändå skulle hinna och att det var lördag vilket betydde att det inte ens var den dagen. Men det var det tydligen ändå. Trots att jag hade gått om tid så blev det tillslut jättebråttom pga att jag tittade på ett reseprogram som handlade om ungdomar på ett skepp. Helt plötsligt var jag och Madde i affären, den var omringad av stängsel och där inne var det misär. Dock fanns det en jättestor pannkaksdisk. Men jag kunde inte hitta sylten. När jag väl hittade den fanns där bara halvtomma, öpnnade burkar. Det fanns också affärens egna sylt (glas med vatten och olika bär). De sa att den var lika god men jag upptäckte att den innehöll purjolök och det ska ju inte sylt göra... haha. Konstigt att jag vaknade helt bäng med en dunkande huvudvärk. Drömmar är helt knäppa.
 
I alla fall. Under morgonen har jag försökt arbeta lite med min samhällsundersökning. Det går långsamt och det är svårt men så länge det går framåt och inte bakåt ser jag positivt på saken. Om en stund ska jag iväg och spela match. Jag har inte kunnat träna de två senaste veckorna pga förkylning så vi får se hur det går. Vad som händer i kväll är också ännu oklart. Det står just nu mellan att stanna hemma och plugga, filmkväll eller utgång. De två senare alternativen är något mer attraktiva.
 
Ha en fin dag!
Puss
Jenniesnuttan och jag
Fina broskon
Kussilagotuss
 

Sorg är priset man får betala för kärlek

Hej på er.

Idag tog vi farväl av ännu en kär släkting. Tilda togs ifrån oss alldeles för tidigt men vi kommer föralltid minnas henne som den fina glädjespridare hon var. Som jag skrev efter morfars begravning, det är vid sådana här tillfällen som man verkligen förstår hur fantastisk familj man har.

Men nu räcker det med begravningar på ett tag tycker jag.

Puss


Gammalt men nytt

Återupptäckte powerballadernas drottning morgonens tågresa. Vet inte hur många tonårsvemodiga tankar jag haft med Leona Lewis stämma i bakgrunden.


Torsdag

God morgon! 
 
Idag är en sån dag då jag bara vill flyga min kos. Bort från Sverige, vardagen, skolan, kylan... Men jag får se det positiva i att det snart är helg. 
 
Ha en fin torsdag. 
 

Ett litet ord.

Jag måste börja med att be om ursäkt till de som umgåtts med mig idag. Jag brukar kunna hålla negativa känslor inom mig för gruppens bästa men idag har jag varit en riktig bitterfitta. Förlåt. Samtidigt är det ett fint tecken att man kan ha såpass hög tillit till varandra att man faktiskt accepterar att ingen är perfekt alla dar i veckan. Och att man ibland kan släppa på barriärerna som håller inne det mörka, slemmolnet som ibland brummar till lite extra. Vänskap handlar ödmjukhet, respekt och acceptans. Pilarna måste gå fram och tillbaka. Om de är enkelriktade visar det på ett ojämlikt förhållande som med all säkerhet tillslut kommer att brista. Man ska kärleka sig själv och andra.
 
Den tror i alla fall jag på, kärlek alltså. 
 
 

Tisdag.

 Zzzzz...trött...Zzzzz
 
Idag var det tungt att krypa upp ur sängen. Eller okej, snarare tyngre än vanligt, jag brukar tyvärr aldrig skutta ur sängen haha. Det ska bli skönt att slumra på bussen. Dagens planer är först och främst att överleva skoldagen. Jag är fortfarande hostig och förkyld så jag vet inte om det blir någon träning ännu. Det beror på hur halsontet utvecklas under dagen. Just nu känns en fotbollsträning ganska långt bort må jag säga. Men, man ska aldrig säga aldrig.
 
 Kaffestund nån gång förra veckan...

Psykologen

Tjofräs på er!
 
I lördags startade vi med prinsesskalas för Agnes med drinkar, hemmagjord pizza och dans i vardagsrummet. Därefter drog vi vidare och hamnade på Pustervik. Temat för kvällen var rock men vi svängde våra höfter ändå haha. Igår var jag tröttare än någonsin. Dock fick jag lite skylla mig själv då det kan ha råkat slinka ner en drink eller två för mycket. Jaja, kul hade vi i alla fall... 
 
Idag var vi med klassen på Psykologen och lyssnade på tre väldigt intressanta och inspirerande föreläsningar. De handlade om psykologpogrammet, hur vår hjärna fungerar och om social fobi. Solen har skinit hela dagen. Jag, Malin och Alexia har lapat i oss all D-vitamin vi kunnat haha.
 
Nu ska jag bumsa i sängi, lång dag imon. Hela den här veckan är helt otrolig. Vi har tre prov plus två inlämningsarbeten. Just nu vill jag bara spy på skolan. Menmen, man får tänka positivt och blicka framåt till sommmaren och friheten. Åååhhåhh... 
 
 
 

Sunnies

God morgon lördag!
 
Igår firade vi prinsessbarnet Agnes 25 år. Av mig och Erik fick hon en platt-tång och av mami och papi fick hon en symaskin. Hon syr mycket i och med sitt konstarbete så den tror jag hon kommer få mycket användning för. Dessutom har hon alltid varit lite pysslig av sig vad det gäller att ge kläder en liten makeover haha. En symaskin är en livsinvestering om inte annat. 
 
Annars? Skolan var superlugn. Tyvärr skrev jag det sämsta provet jag någonsin gjort i matte. Jag visste redan innan att jag skulle tycka det var svårt för jag kände inte att jag hade fattat allt som vi räknat på. Men provet var verkligen så himla svårt och för första gången under hela min skolgång känns det som om jag kommer få ett F. Men men, ett prov är inte hela världen... 
 
På kvällen kom lite gäster för att fira Agnes och när de hade gått myste vi framför Skavlan, åt kex, ost och vindruvor. Lugn, bra och mysig fredag. 
 
 
Nya brills, från H&M, 79:-

torsdag

God morgon torsdag!
 
Den här veckan har verkligen sprungit iväg, på gott och ont. Det är alltid fantastiskt med helg men att dagarna går så fort samtidigt som så mycket ska hinnas med är stressande. Idag måste jag sätta mig ner och strukterera upp följande veckor. Det kommer bli ett schema utan dess like haha. 
 
Förresten! I tisdags gick vår 83-dagars pre-studentfest av stapeln. Vi på Hvitfeldtska vill inte följa strömmen. Istället för en 100-dagarsfest körde vi en 83-dagarsfest. Den hölls på Peacock och jag ger kvällen många tummar upp. Stämningen var lysande och dansgolvet vibrerade. Vagnarna hade slutat gå när festen var slut vilket innebar att jag och Amanda fick acceptera en timmas promenad hem till henne. Fyfan. Jag trodde att vi skulle dö, men det gjorde vi inte. Sen, efter ynka tre timmars sömn ringde klockan. 08.00 satt jag på naturvetenskapslektion och jag krigade igenom hela skoldagen. Livet är en fest må jag säga... Jag har nog aldrig känt mig så luffig som igår. Sminket från gårdagen var kvar, alldeles för lite sömn, bakis, trollrufs till hår... Det värsta var nog att man verkligen var en outsider. Vem brukar gå runt som ett halvdött ufo en onsdag i skolan liksom? 
 
Japp, japp. Nu ska jag kila iväg till skolan. Lite segt att jag ådragit mig ett virus av något slag bara. Har haft halsont i snart en veckas tid. Om det inte blir bättre får jag traska till doktorn.
 
Ha en fin dag!!

Galvanize

Återkommer med ett längre inlägg senare, så länge kan ni njuta av dagens låt.


HALSRINGNING

Dagens vill ha:
 
Från Nelly Trend 

Just chillingprilling with my dillingfilling. Vi har precis haft svenskaprov, Malin och Sam är verkligt nöjda...!

Vill allra helst hem till sängis igen men med alla fina blommor runt omkring mig är ändå tillvaron helt okej.


Minns det som igår.

Dagens vårkänsla.
 

Vaknade på soffans soffa hihohiho. Kändes som om halsen var invirad i taggtråd. Skönt. Gick upp, klädde på mig, traskade till skolan.

Denna måndag skulle bli den bästa på länge bestämde jag mig för.


Django

Tacos. Cola light. Skratt. Kärlek. Biopalatset. Django unchained. Nattpromenad.


SOLSKEN.

Igår hade jag mysigaste kvällen med Amandis. Vi åt oss först proppmätta på tacos, sedan fortsatte vi vårt frossande med godis och chips framför Mello andra chansen. Tänka sig att båda mina två favoriter gick vidare till final. Robins refräng smyger sig in i huvudet och Anton är ju bara för snygg. 
 
Idag har jag druckit kaffe med Agnes, kusse-Anton och Soffan. Nu är jag hemma för plugg och powernap. Om en stund bär det in till stan igen. Tacos och bio på shemat. Bra helg.
 

White

Det blev vit som i Snövit. Här kommer en halvdan provrumsbild. Efter många svettvalvningar och inre ångestskrik hittade jag tillslut ett par vita byxor på hm som fick duga.


Silver

Jag vet ännu inte vad jag ska ha på mig ikväll. Tur att jag hinner ta en snabb sväng på stan innan nästa möte.

Solen skiner, det är fredag och jag har på mig mina favvisdojjor. Vad kan gå fel?

Puss


Fredag

Go'morra!
 
Äntligen fredag, eller vad säger ni? Veckan har i och försig swischat förbi men den har på många sätt varit mer krävande än vanligt. Jag skrev ett inlägg igår där förklarade varför bloggen har varit lite inaktiv det senaste men det publicerades tydligen inte... Det har väldigt nyligen gått bort två nära släktingar till mig och i onsdags sa vi farväl till den ena. Det är alltid väldigt sorgligt med avsked, ett för-alltid-farväl, men det var väldigt fint och jag blev än en gång påmind om hur underbar familj jag har. 
 
Ikväll är det lite mer livsgnistrande planer på schemat. Några nära vänner ska ha enfärgsfest och det ska bli riktigt roligt. Färg är temat men inte nog med det, man får bära endaste en färg. Jag har ännu inte bestämt mig men jag tänker att jag får ta en snabbis på stan och köpa något. Jag tänker vitt... eller blått...
Ha en fin dag!
 
Puss
 

RSS 2.0