Vad är en bal på slottet...?

Idag har jag ägnat kvällen åt att kika mig mätt på balklänningar. Det finns helt ofattbart många (fula)! Jag blir helt tokig, efter en stunds letande vet man varken ut eller in. Tillslut ser alla klänningar likadana ut. Att hitta en balklänning är svårare än jag trodde. Det beror nog också på att jag inte har en klar bild av vad jag söker. Jag har fått för mig att om jag bara tittar på tillräckligt mycket kommer jag tillslut hitta den "rätte", och då kommer jag veta vad jag söker. Det är nog ungefär ett lika dumt resonemang som att försöka leta fram den "rätta" kärleken. För det känns ungefär lika lätt som att gräva ett hål i marken och på allvar tro att man tillslut kommer ut/upp i Kina. 
 
I alla fall. Klänningarna nedan är några av de klänningar jag hittade som jag skulle kunna tänka mig att ha på balen. Men ingen av dem känns helt rätt... (%&!&!) ...
 
När jag tittar på dem, är det bara jag som får schizofren-vibbar...?
 

framtidsdrömmar

Go'kväll! Hoppas ni inte fryser ihjäl ute i vinterkylan. Det är nästan så att jag överväger att klämma in ett par långkalsipper under jeansen. Göteborgsvädret tenderar ju att bli så fruktansvärt rått och bitande kallt under vinterhalvåret. Men i övrigt välkomnar jag vintern med öppen famn. Det är utan tvekan den mysigaste årstiden. Jag är så glad att vi har kakelugnar här hemma. Att sitta framför en sprakande brasa är bland det mest avkopplande jag vet. En kakelugn eller alternativ eldstad kommer vara ett måste i mitt framtida hem! Nu menar jag inte min första "flytta-hemifrån-lya", förhoppningsvis kommer jag någongång träffa en person att dela detta lilla jordeliv med och vill jag bo i ett tryggt och snällt hus med fina golv, stora fönster och... kakelugnar! Kan också tänka mig en liten vovsing... Haha, vi får se vad framtiden har att erbjuda. 
 
Till hemmen nedan hade jag behövt en halv sekunds betänketid, sen hade jag flyttat in. 
 
 
 
 

Tingsrätten

Idag var jag och Malin på Tingsrätten. Vi har som uppgift i kriminologin att närvara under en rättegång och eftersom vi slutar tidigt på tisdagar passade vi på. Vi hamnade på ett ganska harmlöst fall där vi båda ansåg att domen blev för hård. Fallet borde nästan inte ha behövt komma upp i rätten. Men men, lagen är ju lag. 
 
Kom hem för en liten stund sen. Jag och Malleballe tog en pluggfika efter rättegången och nu måste jag fortsätta med plugget. Har två prov och en presentation imon. Längtar tills morgondagen är över så jag kan bocka av tre saker. Älskar att stryka saker från to-do-listan. Dessa listor gör en lite skadad men samtidigt vet jag inte hur det hade gått utan dem. Signe <3 Listor.
(vem behöver en pojkvän.. vid närmare eftertanke, kanske precis vad som behövs)

Hår

Trots att jag ibland blir sugen på att kapa av skiten så är det kul att se att det faktiskt växer. Jag har ju till och med fått ganska långt hår igen. 
 
// funderar på att spara tills håret blir lika långt som rapunzels så att en inte behöver bära kläder.
 

Pannkismåndag

Så himla skönt! Idag hade min grupp i Ledarskap och organisation vår första lektion och det gick jättebra! Klassen är uppdelad i grupper som kommer ha hand om en vecka var. Vi är grupp 1 och först ut så vi är lite som testkaniner haha. Vi har alla så himla mycket i skolan att detta kommit lite i kläm så jag var lite orolig över hur det skulle gå men det gick vägen. Det firade jag med pannkisar. Hade ingen sylt så det fick bli med socker... Oopsi. 
 
Innan jag ska ta tag i lite skolarbete ska jag kika på senaste avsnittet av solsidan. Hann inte se det igår. Såg däremot det sista avsnittet av Bron... Ojoj, spännande var det. Lite besviken över att de inte löste fallet men det måste betyda att det kommer en uppföljare. 
 
Tjing så länge!
 
 

Polish

God kväll! 
 
Den här helgen har varit ovanligt lugn. Jag har fått gjort en del skolarbete vilket är bra men there's more om ni förstår vad jag menar. Man får se varje avklarad uppgift som ett delmål. Idag har jag inte gjort så mycket spännande. Vaknade och fixitrixade i lägenheten innan jag åkte hem till räv. På dagens fotbollsträning  orkade jag inte så mycket. Kanske har något med att jag gav blod igår att göra? Jag kände mig matt och fick yrsel så jag stod mest i mål, vilket är något jag tycker är kul så det var inte mig emot. 
 
Efter ett cybermöte med min projektgrupp angående veckans arbete ska jag luta mig tillbaka lite. Jag ska nog måla naglarna haha. Lite pinsamt men det är verkligen något jag kan se fram emot, att göra iordning och måla naglarna. Jag trivs inte att går runt med slitet nagellack och så har det varit i många år. Ett töntigt och skapat behov som jag nu ska stimulera. 
 
Sov så gott!
 
 
 

Premiär!!

Då var blodgivarpremiären över! Allt gick bra och man känner sig väldigt välkommen, personalen är himla trevlig. Nålen var stor men jag tyckte mest det var spännande. Kvinnan som tog hand om mig påpekade att jag inte verkade tycka det var så jobbigt. Och det var det inte heller. Jag förstår de med nål- och blodrädsla men folket, ge blod för fasen. Mänskligt blod kommer inte från någon annanstans än från människor. Sjukvården är beroende av att människor gör ett aktivt val och ger blod. Det handlar om 30 minuter max fyra gånger per år och det räddar liv. För mig är valet enkelt. 
 
 

Saknar... ibland.

Är inne i en dålig hårperiod, vi är inte vänner. Ibland saknar jag mitt kortykorty-hår. Synd att det tar så förbaskat lång tid för håret att växa ut igen...
 

Lördag

God morgon!
 
Vaknade tidigt hemma hos Astrid och åkte hem till lägenheten. Trevlig men konstig kväll igår. Världen är full av underliga typer. Idag har jag inga planer. Jag tänkte dra mitt strå till stacken och ge blod men sen vet jag inte. Tror det blir en pluggfika någonstans. Kommer antagligen som vanligt hamna på Evas Paley. Det är utan tvekan ett av stans bästa kaféer. 
 
Och ajuste, tror ni man kan bli nekad på grund av att man har alkohol i blodet haha? Det vore ganska pinsamt faktiskt. Dock tog jag det lugnt igår så det borde inte vara några probbs! 
 
 
Rädda liv - Ge blod

hej tomtegummor!

Hallitjofräs!
 
Har precis haft kafémöte med min grupp i Ledarskap och organisation. Nästa vecka ska vi hålla i två lektion om organisationer förr och organisationen som stöd. Vi behövde strukturera och snacka oss samman lite. Nu har de gått och jag sitter kvar haha. Behöver en liten ensam andingspaus. Psykologiprovet var t u n g t. Men nu är det över och jag gjorde mitt bästa. På tal om ingenting, vet ni vad som spelas på kafét jag sitter på? Julmusik! Hur mysigt och sliskigt på samma gång är inte det? Julen närmar sig med stormsteg. Kan inte säga annat än att jag längtar. Jag är sjukt redo för glöggkvällar, pysselstunder, filmrullar fulla med julstämning och kanske en snöängel eller två... Åh. 
 
 

FREDAG!

God morgon! 
För tillfället upptas min tankeverksamhet mest av olika psykiska störningar och sjukdomar såsom schizofreni och biopolär sjukdom men jag ska försöka få till ett sammanhängande inlägg. 
 
Idag åker jag till göteborg igen, eller aa, det måste jag göra pga av skolan men jag syftar på att jag kommer stanna där över helgen. Ikväll ska vi som sagt ut och att åka hela vägen hem till räv mitt i natten är ingen hit. Då är det skönt att ha möjligheten att sova i stan. Oj, nu sprang tiden iväg här. Vi får höras laterskater!
 
Ha en fin dag!
 
Haha, tittade igenom arkivet och hittade denna halvnyktra bild tagen i början av året. Glad var jag i alla fall...
 

tre elefanter balanserade...

Ligger just nu i soffan och försöker peppa mig själv till att plugga psykologi. Det går helt okej. Är hemma i rävis ikväll på grund av fotbollen. Just nu har vi bara en träning i veckan så det hade varit tråkigt att missa den. Annars har jag haft en mysig dag. Fikade först med Erik och Malin efter skolan, sen mötte jag och Erik upp pappa på ytterligare en fika. En fikadag helt enkelt. :)
 
Ser fram emot helgen även om mycket tid kommer behöva gå till plugg. Man får försöka få till en bra balans mellan roligt och måsten. Imorgon ska jag träffa Astrid och sen ska vi och gänget ut, det blir kul! Har ingen aning om vart vi kommer att hamna men det får kvällen utvisa... Lördag och söndag kommer till största delen bestå av plugg, inte jättetaggad men så får det bli. 
 
Puss och godnatt!
 

lägenhetsvakt

... inte riktigt samma som barnvakt men nästan. Min syster är i Berlin för några dagars fest och fröjd så jag ser till att hennes lägenhet inte känner sig ensam. Ett ganska mödosamt jobb, den kräver stor uppmärksamhet. Inte för att jag klagar, vi har det ganska mysigt.
 
Den här dagen har varit lång och tung men ändå väldigt trevlig. Ibland kan skolan vara lite mysig. Om pressen att prestera, läxor och betyg försvann skulle skolan vara en fantastisk plats att vara på! Framtidsvisioner...
Jaja, nu ska jag slita mig från Leif G.W Persson och "Veckans brott", måste plugga psykologi. På fredag har vi prov i psykiska störningar, diagnoser, behandlingar o.s.v. Intressant men svårt. 
 
Puss!
 
Jag och broskon i lördags...
Skål då... haha.

Brrr...

Nu är kylan här på riktigt. Jag gömmer mig bakom nya sjalisen från Zara. Ses till våren. 
 

REUSE - REDUCE- RECYCLE

På loppisen i lördags fyndade jag massa fint i klädväg. Så fantastiskt bra att man kan hitta fina, knappt använda plagg till en bråkdel av vad de kostade från början. Second-hand är fint utifrån många perspektiv. 
 
Lite svårt att se hur plaggen ser ut men de lär väl dyka upp i outfits så småningom haha. Är kär i de vida, svarta byxorna i nått slags chiffongmaterial - från Cheap Monday. Allt nedan blev mitt för ynka 200 kronor.
 

Sjukstuga

 Hej där. 
 
Ny vecka på gångsprångtång. Helgen har varit väldigt bra trots sjukdom. Jag vet inte riktigt vad det är med mig men sen i fredags har jag haft något influensaliknande i kroppitoppen. Fick feber i fredags och tillbringade kvällen i soffan med mami och snacks framför fotbollen. I lördags knaprade jag tabletter, gick på loppis (fyndade), kunskapsmässan och var hemma hos broskon på sangria/tapas-fest. Under dagen blev jag sämre så jag var lite halvtrött men trevligt hade vi ändå! I söndags, igår alltså, hade jag och Agnes världens mest meningslösa dag. Låg i soffan och gjorde mest ingenting. Idag åkte jag till skolan bara för att gå på första lektionen som var viktig, sen åkte jag hem igen. Efter en två timmars lång powernap gav jag plugget en chans men energin fanns inte riktigt. Får lite ångest då vi har stört mycket nu, finns liksom inte tid till att vara sjuk eller slapp nu. Det är bara att försöka hänga med så gott det går. Vill inte behöva sitta på jullovet och ta igen massa saker på grund av ett nedrans virus. 
 
Tar just nu till de mesta huskurer för att bli frisk haha, dricker litersvis med vatten. Idag körde jag på ingerfära-te, apelsinjuice, citron/ingerfära-vatten och D-vitamin. Om jag inte blir lite friskare av det där vettetusan vad som kan hjälpa. 
 

Slutspurt

Efter ett litet läkarbesök sitter jag nu i mölnlyckes kulturhus och skriver på en kriminologiuppgift. Har en lång håltimma så jag passar på att få saker gjorda. Det är hektiskt i skolan nu. När var det inte det förresten haha? Jag får hela tiden påminna mig själv om att det inte är långt kvar... Det här året kommer gå fort. Efter studenten kommer jag att få ansvara för mitt eget liv, min egen vardag. Det kommer vara upp till mig själv att få saker att hända eller inte. Jag ser fram emot det. Självklart är det lite läskigt men jag vet att allt kommer ordna sig. 
 
Ha en fortsatt fin dag. Puss
 
I brist på nya bilder får ni två bilder med tre år på nacken. Hej Signe 15 år.
 

Tisdag

Ungefär såhär har jag tillbringat större delen av mig dag. Efter ett besök på Tingsrätten gick vi till Mahogny för att dricka kaffe (och plugga). Det gick sådär vilket bilden speglar ganska väl. Studierna stod inte direkt som prio ett, att jag tog en bild redan innan jag satte igång med plugget säger nog det mesta. Jaja. Mer än ingenting fick jag gjort ändå. 
 
Den här veckan lever jag egentligen samboliv med Jennie i min brors lägenhet men ikväll är jag hemma i räv för att träna fotboll. Allt för sporten ni vet. Hrmmr. På tal om sport och fotboll skäms jag och SvFF's vägnar efter gårdagens fotbollsgala. Den slår rekord i pinsamhet år efter år. Här kommer ett utdrag ur en artikel i aftonbladet om gårkvällen. "Och de kommer inte att tro sina öron när vi berättar att Sveriges största idrottsförbund, tillsammans med sina sponsorer, år 2013 valde att prisa herrlandslagets meste landslagsman med en svindyr bil, samtidigt som damlandslagets dito inte fick så mycket som ett tack." Vill ni läsa hela artikel, klicka här!

You. Are. Mine

Antar att ni inte missat att KappAhl gjort en underklädeskollektion med inspiration från Fifty Shades of Grey-böckerna... Först när jag såg reklamen för kollektionen blev jag lite upprörd. Triologin har kritiserats för sin sexistiska, nedvärderande kvinnosyn och att då göra en underklädeskollektion i dess namn är något jag tycker är problematiskt. Dessutom ger reklamen ett väldigt unket budskap - "You. Are. Mine", äganderätten som en man har över sin kvinna känns som ett ganska förlegat sätt att se på ett förhållande. MEN, jag kan inte låta bli att tycka att kollektionen är så fin. Fasen. Jag skäms för min dubbelmoral. Jag köpte till och med en bh från kollektionen idag. (skrattar åt mig själv och försöker tvätta mitt samvete med att jag faktiskt är medveten om hur skevt det är). 
 
Självklart får kunden en speciell kasse, plagget blir inslaget i silkespapper som hålls ihop med ett klistermärke med orden "Yes Sir" på, sedan kan kunden stolt vandra ner för gatan och känna sig stolt... Eller...Helt sjukt om ni frågar mig. Jag skrattade igenom hela inslagningsprocessen och när klistermärket åkte fram trodde jag hon skämtade. Tyvärr så passade bh:n perfekt och jag tycker väldigt mycket om den. Så den får stanna även om det skaver mitt samvete. Imorgon kommer jag antagligen gå tillbaka för att inhandla en kompis till den. Fan.
 

.

Helgen lider mot sitt slut och jag väntar på att måndagsångesten skall komma. Fast nej, jag ska försöka undvika den. Det finns inget mening med den ångesten, måndagen följt av veckans andra dagar kommer oundvikligen att knacka på dörren i vilket fall så det är upp till en själv hur en väljer att öppna den.
 
Det är ju fars dag idag, inte för att det är något vi brukar fira särskilt mycket men något litet brukar vi barn ändå ge som farsdagpresent. I år fick han ekologisk fikomarmelad och fin choklad, i all sin enkelhet, av mig och Agnes. Förresten, lyckad kväll igår. Började bra med storspel av Krister Henkriksson i monologen han gör i Doktor Glas. Sedan åt vi middag och drack god öl hemma hos Alexia. Därefter mötte jag och Jennie upp Agnes och kusinvitamin och gick till Pustervik. Där träffade vi fler vänner och dansade till sjukt bra musik. Brukar vanligtvis vara mycket rock på P men igår var det klubb Locus som spelade grym house. Den här dagen har väl inte varit min mest produktiva men det är inte så konstigt med tanke på att vi staplade hem runt sju imorse. Så det kan gå ibland (lite för ofta). Nu tänkte jag plugga lite kriminologi, sedan väntar åttonde avsnittet av Bron. Speenande speenande... 
 
Puss haj!
Tröttis
 

Lördag

Igår kom Emma hit på en classic fredagkväll med mys, idol och gottis. Precis vad vi båda behövde tror jag. Imorse vaknade vi båda lite halvtunga i huvudet efter ovanligt många timmars sömn. När jag överraskar kroppen med så mycket sömn den egentligen behöver vaknar jag upp och känner mig nästan bakis. Det är väl för att kroppen tar chansen att ta igen förlorad energi. Jag måste bli bättre på att gå och lägga mig. Är arton år och har ännu inte lärt mig. Det lär ta en hel livstid. 
 
Ikväll ska jag på teater och därefter vankas det utgång. Därför behöver jag få understökat en del saker innan dess. Imorgon lär kropp och knopp vara halvmöra. Jag är som sagt ensam hemma, det är faktiskt ganska mysigt. Det är rogivande på något sätt. Det är en sak att vara ensam men en annan sak att känna sig ensam, ibland är skillnaden hårfin. 
 
Ni får ha en fortsatt fin dag. Kanske slänger upp en liten Dagens lite senare. Det var ju inte igår haha... 
 
 

prestera mera

Härliga torsdag! Idag är jag ledig från skolan så jag struntade i att ställa klockan och unnade mig en sovmorgon. Skönt. Mamma och pappa åkte till Stockholm imorse vilket betyder att jag är ensam i huset fram till söndag. Inte för att jag tänkt vara ensam. Att sova själv i ett hus är inte riktigt min grej, även om vårt hus är det snällaste.
 
Idag har jag massor att göra, en ledig dag är lika med tid till att göra saker som annars inte hinns med, till exempel att plugga (love life). Det gäller att hänga med nu på slutspurten innan jul, inte kul att ha saker hängandes över en på lovet. Samtidigt är det så himla tråkigt att allt känns som måsten hela tiden, inget görs för att det är roligt. Det är det som är skolans huvudproblem, när allt ska värderas och betygsättas försvinner också glädjen med att lära sig nya saker. Att skolan dessutom bara är ett delmål för vad som komma skall förstår jag varför så många tröttnar och förlorar motivationen att plugga. Att pressen utifrån, från samhället, att prestera hela tiden ökar gör också att allt fler tillslut inte orkar kämpa längre. När ska politikerna lära sig att morotssystemet inte fungerar i längden? Det skapar ett uppdelat samhälle, ett vi och dem, ett samhälle med en liten elit och ett stort utanförskap. Forskningsstudier visar också på att människor som lever i länder med stor ojämlikhet mår sämre. Undersökningar pekar på att dessa samhällen är mer socialt dysfunktionella, vilket i sin tur har negativ påverkan på många andra faktorer. Det fungerar som en slags dominoeffekt. Det intressanta är att ojämlikhet inte bara påverkar de sämst ställda. Det är bevisat att alla människor, rika och fattiga, mår sämre av ojämlikhet. Andelen sociala problem och hälsorelaterade problem är mycket högre i ojämlika länder än i de mindre ojämlika. Alla vinner på ett jämställt samhälle.
 
Nu känner jag att jag gled iväg lite men jag tror ni förstår vad jag menar. 
 
 

Jämlik musik

Sagt vid frukostbordet. 
- ... Pappa, varför måste vi lyssna på finsk radio varje morgon?...
- För att det är så skönt, så skönt att veta att det är andra som håller på...
- ?...
 
God morgon!
Tanken på att ligga kvar under täcket när klockan ringde var väldigt lockande. Men det kvar bara att skrynkla upp mullvadsögonen och snigla sig upp. Idag har jag en ganska lång dag framför mig. Efter skolan skall jag på möte med Ungdomsforum, det är ett mellanmöte inför kommande stormöte med politikerna. Ikväll har jag bestämt mig för att försöka ta tag i mitt liv och få lite saker gjort. Vi får se hur det går, har hört att det är tanken som räknas. 
 
Förresten dök det upp en fin bild på facebook igår... Jämlik musik heter vi. 
 

livet

Hej där. 
Tänkte bara slänga in en liten hälsning här på kvällskvisten. Jag borde verkligen börja beta av den stora högen med läxor som växer sig större och större men det går bara inte. Noll inspiration, noll motivation. Uppmuntrande va? Haha, förlåt, vill inte sprida någon dålig stämning. Ibland måste en bara ventilera lite. 
 
Idag tog jag en kaffe med Alexia efter skolan, mysigt som vanligt. Lätt att vänskapen kommer i kläm när skola och andra måsten tar så mycket energi. Det är då det är som viktigast att visa varandra uppskattning, ge stöd och hjälpa varandra att se på saker från den ljusa sidan. Livet är faktiskt så mycket mer än måsten. Ibland behöver en påminna varandra om det. Iallafall, efter fikan gick jag till min osteopat för lite knäck och brak. Älskar när det knäcker (fullt medveten om att det där lät lite creepy). Sen tog jag en fika med broskon och papi på Evas Paley innan jag hoppade på bussen hem. För en stund sen kom Nora ner på en kopp te, vi har alltid så mycket att prata om, antagligen för att vi ses alldeles för sällan. 
 
Nu ska jag försöka ge plugget en ärlig chans. Önska mig lycka till. 
Pussen!
Alltså, den här bilden... Halloween. 
 
 

Blundar tills jag skymtar lyckan

Jag smyger över golvet, ser solen stiga upp
I samma stund så vet jag att allting har ett slut
 

DRIVE

Höstlovet försvann lika fort som godispåsen en söndag. MEN en sak hann jag uträtta, jag får numera köra runt helt solo på vägarna. För jag har tagit körkort! Lättnaden är obeskrivlig, ni som själva varit övningskörare vet vad jag menar. En kör och kör och kör och målet förblir så långt borta, så svårt att uppnå men plötsligt är skrivning/uppkörningsdagen där och det får bära eller brista. Jag är sjukt glad över att jag slipper göra om något av proven. Det är psykiskt påfrestande och tar tid, energi och pengar. Nu är det äntligen över. 
 
... Nu ska jag, mami och papi kika på ett avsnitt av "Allt för Sverige". Typiskt min pappa-program haha...
 

Ha en fin kväll!
!!!
 

RSS 2.0