Long Gone Before Daylight

Mitt i all nyårstress kan det vara skönt med lite mjuk och lugnande musik. The Cardigans är alltid ett säkert kort och mitt favoritalbum med dem lyder precis som rubriken till detta inlägg: Long Gone Before Daylight

Ju mer dem spottar på mig, desto snabbare kommer jag att blomma

God förmiddag!
 
Vad hände med att jag ställde klockan på halv tio men vaknade halv tolv. -.- Tusingen också. Jag som planerade en produktiv dag full med energi och motivation. Det regnar ute och min huvudvärk sitter där den sitter. Nu hade jag behövt lura fram den där positiva Signe som jag vet gömmer sig någonstans. Frågan är hur...?
Jag ska börja med att göra en to-do-list. Det är mitt bästa tips till er som har mycket att göra och lätt att glömma. Till er som har en lika härligt senil hjärna som jag. Gör en punktlista på vad som behövs göras. Börja med det mest väsentliga. Om tidsramen är liten skriv då också hur mycket tid varje sak får ta. !OBS! Vanligt misstag är att man är för optimistiskt med hur lång tid saker verkligen tar. Skriv alltså inte för långa to-do-listor. Då slutar det tyvärr oftast med att man är besviken över det man inte hann göra och missar allt man gjorde. Sen är det såklart upp till var och en att välja hur man ser på saker och ting: Är glaset halvtomt eller halvfullt?

Puss
Min pärla och jag på Orust. Hur sugen på sommar och värme är man inte just nu...

3D hit och dit

Vilken fantastisk film, Berättelsen om PI, se den! Jag blev överraskad av filmens allvar. Min förväntning var en äventyrsfilm för stora och små men vissa stunder var filmen verkligen otäck. Den bjöd på magiska bilder i helt otroliga miljöer och för er som tycker om 3D får jag medge att det var effektfullt. Vanligtvis tycker jag 3D är obehagligt och framför allt onödigt men här lyftes verkligen filmen och effekterna gav bilden ett fint djup. Iallafall i jämförelse med Avatar i 3D. Jag kommer ihåg hur besviken jag var på 3D-effekterna, det var som om jag missat hälften av alla detaljer pga av de kassa 3D-effekterna. Men som sagt, Berättelsen om PI får två tummar upp (och fem hjärtan).
 
Innan bion var vi och åt på resaturangen Pasta +. Min favvisrätt där är absolut spenatfyllda raviolis med gräddig valnötssås och parmesan. Gott och prisvärt! Du kommer dessutom vara garanterat proppmätt när du lämnar stället. 
 
 

Gårdagens


PI

Hej där!
 
Kom precis hem från Madde. Igår var vi ett litet sällskap hemma hos Jens. Vi var väl högst tio pers och hade det trevligt. Tyvärr sa kroppen ifrån en bit in på kvällen, trots att jag proppat i mig ipren, och jag fick lägga mig ner en stund och vila. Party ajjemän haha. Men med nya krafter gjorde jag comeback och jag tror inte vissa av oss somnade förrän fem imorse... 
 
Nu måste jag, även om bara tanken på det får mig att vilja kräkas, sätta mig och plugga. Att som lärare lägga tre prov och en inlämning veckan efter lovet kallas väl bra planering. Eller? Eftersom jag och papi åker till Madrid den 3e är det i princip bara idag och imon som jag kommer ha tid att plugga. Så, det är väl bara att sätta igång. Men efter regn kommer dock solsken. Ikväll ska jag med mami, moster och finaste kusin ha en riktig tjejkväll haha. Först ska vi äta middag och sen ska vi se filmen Berättelsen om PI. 
 
Alltid lika intressant att titta igenom gårdagens bilder... De flesta brukar få mig att tänka: Vafasiken håller vi på med? Det som kändes rätt då känns inte riktigt lika 100% dagen efter. Jag skonar er från de värsta, I promise.
Det finns verkligen inga rätt med den här bilden. Carl, vad gör du ens?
 
Någon gillar sugrör?
 

Passaporte

Jag trodde seriöst att mitt liv var ett skämt när det största skämtet, min mobil, väckte mig imorse. Jag var mer död än levande må jag säga. I det stabila tillståndet forsatte jag att befinna mig i hela turen fram och tillbaka från passcentralen. Personen på mitt passkort är inte jag. Frågan är om det ens är en person. Jag skulle kalla det en kvävd uggla. Menmen. Hur ofta langar man fram sitt pass egentligen? När jag kom hem ramlade jag tillbaka till sängen igen och där har jag pömsat hela för/eftermiddagen. Igår trodde jag att jaghade besegrat förylningen men idag blev jag påmind om att man inte ska ropa hej förrän man är över bäcken. 
 
Med dessa ord önskar jag er en fin dag!
 
Ni kan ju njuta av den guldklimpens vackerhet om ni inte har annat för er.
 

Röda rosor blå

Tack min fina, älskar den.
Klickbar!

Under The Christmas Tree

Här kommer en del av alla de fina presenter jag fått av vänner m.fl. Tacktacktack!
 
Tack alla mina hjärtan för otroligt fina presenter. Här ovan ser ni ett urval. Jag fick även ett nagellack av Emma från VS och det har suttit som berget hela veckan. Tummen upp till det.
En prisbelönad scrub som sägs göra huden babylen...
Ett top-och basecoat från OPI, perfekt.
Skönaste pyjamasbrallan jag någonsin haft i min ägo.
 

It may be winter outside...

Hallihallå!
 
Efter gårdagens träning svängde jag hem till Ali för filmkväll med han och gänget. Alltid lika mysigt. Carl var snäll och körde hem mig så jag var väl hemma runt två. Varför jag är vaken nu, klockan strax innan nio, är för att jag och papi ska in till stan och fixa pass. Vi ska åka till Madrig den 3e men upptäckte igår att mitt pass gick ut i augusti.. Gött. 
 
Resten av dagen ska jag ta det lugnt. Kvällens planer är ännu ej hugget i sten. Håll kiken för idag kommer klappisbilder. (ja, jag lovar.)
 
Pussen
p.s det är såååå himla fantastiskt att ha en bra kamera igen. 
 
sneakypeaky

La la lady

God morgon!
 
Jag ber om ursäkt för att de utlovade bilderna inte kom upp. Av olika anledningar blev det inte av. Ska försöka hinna med det idag istället. Om en stund ska jag in till stan på ett möte, sen ska jag trots förkylning pallra mig ner till träningshallen. Jag vet att det inte är bra, att jag antagligen inte kommer orka springa särskillt mycket och att jag pga detta kommer bli ännu sjukare men det är uppoffringar man får göra om man älskar sin sport. 
 
Igår kikade vi bland annat på lady och lufsen, åt glass och myste.
 
 

GOD SNUV:a

God fortsättning på er!
 
Har ni haft en bra jul än så länge? Det är ju faktiskt bara annandag jul, tro inte att julen är över! För mig handlar julen främst om att träffa släkten, äta god mat, ta det lugnt och mysa med familjen. Och det är precis vad jag har gjort, gör och kommer att fortsätta med jullovet ut. Jag har fått så fantastiskt fina paket att jag nästan skäms. Bla.a. en ny systemkamera då min förra blev snodd på tåget hem från Norge. Jag har också fått presentkort och massa fina underkläder... Det känns som om mina vänner försöker pika om att jag borde slänga mig ut i dejtingdjungeln haha. Vi får väl se. ;)
 
Om det ska bli någon dejt måste denna dunderförkylning som satt sig i mina näsborrar och hals först försvinna. Till en början misstänkte vi halsfluss men troligtvis är det en envis liten infektion som letat sig in. Tur att det är lov.
 
Återkommer lite senare med bilder på klappisar.
 
Puss (varning för ofräsch bild)
 

23e december

God morgon!
 
Vaknade och kände mig ännu värre än igår. Yep. Det är dagen innan julafton och jag har troligtvis halsfluss. Gött. Men men, julen är bäst ändå. Tyvärr försvinner inte alla måsten men jag får försöka göra dem i en lugn takt och knarka värktabletter... Haha.
 
Nu ska jag, mami, papi och Agnes åka till Borås för att handla de sista sakerna inför imorgon. Senare idag ska jag träffa Madde och Emma på julklappsfika. Myyysigt!
 
Pussen

Dec. 22, 2012

Haha, såg att den härliga t9 funktionen på mobilen skojade till det i mitt förra inlägg...

Iallafall här har ni lite bilder från i torsdags!


Lördag 22e

Hej alla fina!! Tänk att det bara är två dagar kvar till julafton. För mig känns den tanken väldigt surrealistisk. Julfesten blev superlyckad och jag kände mig julfin i min röda klänning. Visar bilder senare idag. Förlåt för att jag inte höll mitt löfte om att visa bilder på den redan i torsdag.

Igår var jag och Malin hemma hos Osckar tillsammans med the gang. Vu spelar spel och hade det trevligt! Just nu är jag och Malin på väg in till stada för att jaga de sista klapparna. Wish us luck.

Pusselipuss


Juldunder och brak

Gårdagens julshopping slutade med trevligt ölhäng på Källarn. Åkte hem tidigt då jag skulle upp o jobba idag. Jag fick hoppa in som extravick på fritids, samma ställe som jag sommarjobbade. Trevligt trevligt! Så gulligt att barnen fortfarande kommer ihåg en och kommer springandes för att kramas!

Ikväll smäller det. Årets julfest på brewhouse, vilken vi i Hvitfeldtska elevkår är med och genomför, äger rum ikväll!!! Det kommer bli bananas!! Jag visar bild på min klänning senare!!!
Pussar


Härmed gör jag det officiellt.

God morgon onsdag!

Nu kan jag officiellt säga att jag går på lov. Igår var sista dagen med schemalagda dagen. Resten av dagen julklappsshoppade jag med Alexia, var på julmingel och på kvällen gick jag och några fina vänner på teater. Det var en ganska tung pjäs men med fräcka effekter och bra musik. Affären Danton heter den och har premiär ikväll på Stadsteatern.

Just nu är jag på väg till stan med sissy, hon ska bleka tänderna och jag ska handla julklappar! Förresten, igår hittade jag en klänning inför julfesten på torsdag!!! Iiih. Ni får se bild idag elr imon. Jag kan säga en ledtråd; rött.

Ha en fantastisk dag allesammans! Pussar


Julfiki


Välkommen till verkligheten

Asså... jag d ö r en smula faktiskt. Astrid, nog äro vi vackra mensker!

Änglalikt

God förmiddag!
 
Igår tog jag en paus i pluggandet och pysslade lite. Det resulterade i några små änglar. Idag har jag fortsatt i julspåret och hängt upp små tomtar i lingonris. Mamma kom hem med dem häromdagen. Ibland får hon till det haha. 
 
 

Nu är det jul igen


Nu är det jul igen

Uppdateringen har ju inte varit på topp det senaste om vi säger så. Dagarna har gått i ett och det känns som om jag knappt varit hemma. Men kul har vi haft! I veckan var vi med skolan på Operan och såg en väldigt bra dansföreställning. Jag har vanligtvis svårt för modern dans men denna var riktigt bra! Den heter Mixmas någonting om ni har lust att se på dans med klass! ;) Igår annordnade vi i kåren Julmys där jag stod som huvudansvarig. Det blev ett riktigt lyckat litet julmys med pepparkakor, glögg, julrimm, sång och film! På kvällen drack vi öl på källarn. Där träffar man alltid massa trevliga välbekanta ansikten. Fattar inte hur alla människor man tycker om lyckas samlas på ett ställe... Jag var hemma runt halv tre och idag har jag inte gjort mer än att äta frukost och gå en minipromenad. Resten av helgen kommer bestå av Naturkunskapsplugg. På måndag har vi ett domedagsprov...

Bilder från veckan
 




Livets Ord

Maguns Betnér. Hurra, hurra.
 

Juledittan och juledattan

Jag har haft en så bra dag. Skrev klart spanskan förut, skönt! Sen kom Signe och Erik på besök, mysigt. Vi tog en liten vinterpromenix i det fina vädret. Sen dess har jag försökt traggla med matten. Det går åt helvete. Eller egentligen går det kanske helt okej men jag litar inte på att jag kan. Att tankeverksamheten är låg kan också bero på att jag är jävligt hungrig också... Ding dong.
 
Jag har det i alla fall väldigt trevligt i mitt rum just nu. Har städat och pysslat lite. Ny bäddning och julpynt! :)
 
 
 

2a advent

God morgon!
 
Jag har haft en så mysig helg, än så länge. Den är ju inte över ännu. Jag vaknade hyfsat tidigt imorse, varken mami eller papi hade vaknat när jag gick upp. Jag gjorde i ordning frukost o tände två av de fyra adventsljusen innan jag väckte dem. Idag ska jag plugga ganska mycket. Bland annat spanska, matte och naturkunskap. Det är lite sista ruschen nu. En slutspurt som jag hade klarat mig utan haha. Men men. Om två veckor är det l o v. Fjorton dagar ska jag nog överleva.
 
Ikväll blir det antagligen filmmys med gosiga vänner. 
 
Pussen
 
1-2. I fredags hade jag glöggmys med några vänner. 3-6. Igår, jag och mami på loppis och ett jättemysigt fik. Jag övningskörde hem. 

En dag närmare frihet

God morgon torsdag!
Jag har vaknat på ett bra humör idag. Länge sen.. ;) efter skolan ska jag försöka vara produktiv och förbereda inför nästa vecka. Det kommer förutom plugg hända en del annat som är viktigt att planera.

Ha en fin dag så länge!


nära döden-upplevelse...

Jag trodde att jag skulle dö när jag gick hem från tåget. Det var iskallt, min nästipp förfrös, det var mörkt och inte fan hade någon gått där på ett tag så jag fick pulsa i snön hela vägen hem. Ja, jag vill ha lite medömkan. Haha, nejdå, vintern är ju härlig. Frisk luft och vackra gnistrande snö. Eller?
 
Japp japp. Ikväll är det fotbollsträning! Tjohoo. Har inte tränat på två veckor nu! Inhomhusfotboll är bland det roligaste jag vet. Snabbheten, explosiviteten, tuffheten och såklart skratten som uppstår då någon gör en standardvurpa haha. Jag har inte varit på en inomhusträning då det stått stilla, varit helt tyst och tråkigt. Det är alltid tjo och tjim och på något sätt lyckas alltid någon få en boll i muffen eller snubbla på sig själv ramla pladask. 
 
Puss

Kvällsfint

Beställd. Fin. Från. Nelly.
 

Vinter är mörker och kyla

Brrr! Idag förfrös jag mina ben när jag gick hem från tåget. Detta trots att jag gick runt som en michellingubbe i min fjällräven. Tur för snön att den är så fin...
 
Puss

Vita måndag

Hej där!
Vilket väder vi har! Så himla mysigt. Vad ger mer julstämning än ett vitt snölandskap? På fredag ska det bli ner mot 20 minusgrader... På med hela garderoben!
 
Efter skolan svängde jag om Madde en stund. Vi drack te och snicksnackade lite. Sen åkte jag hem med brorsan och mami. Det är alltid lyxigt att ha honom på besök. Han gör så god mat! Vi har dessutom precis slängt ihop lite chokladmousse också... Mumsifillibabbi! 
 
Jag ska plugga lite spanksa nu men sen väntar Solsidan och GossipGirl. 
 
Puss
 
p.s  Saknar dig Malin. Krya på dig och kom tillbaka till skolan! <3

Alltså detta är så underbart. Vår naturkunskapslärare är nog den mest otekniska människa någonsin. När vi ska se på film är det inte genom någon projektor inte. Hon rullar fram tjocktvn med myrkrig. Idag lyckades hon inte ens få igång ljudet. Bodil alltså... <3
Finaste sessan!

SPARKLE

Glitterpuffarna nedan är beställda och ska om allt går enligt planen dimpa ner i brevlådan inom tre dagar. Tanken är att jag ska ha dem på Julfesten den 20e och på nyår. Nu återstår det bara att hitta en klänning...
 
Sparkle - Cuba Shoes - 349:-

LOVE


1a advent

God morgon och glad första advent.
 
Hur är det med er? Själv hade jag en lugn och mysig kväll med Madde. Vi såg filmen The watch. Den var en helt okej, amerikansk skräckkomedi. Med andra ord, inte jättebra men underhållande. Sen såg vi Friends with kids. Den var också helt okej. Jag kunde dock inte låta bli att irritera mig över hur plastikopererad huvudpersonen var och att hon gjorde otroligt jobbiga ljud och grimaser (pga alla operationer). Annars var det en ganska mysig film som fick en att ännu en gång inse hur ensam man är. Halleluja!
 
Idag ska jag turboplugga och göra julfint i mitt rum. Det har varit underbart att för en gångs skull vara hemma en hel helg. 

1a December

Tjingpling!
 
Stockholm var superb och jag ville allt annat än lämna mitt mysiga hotellrum när det var dags att åka hem. Jag vet inte om jag kan säga att jag verkligen var i stockholm då vi tillbringade all vaken tid i folkets hus. Vi hann varken med seighseeing eller shopping. Det får helt enkelt bli ett återbesök inom snar framtid med massa tid till nöjesaktiviteter!
 
Igår var jag och några vänner på fest i Götlaborg. Det var roligt att träffa alla. Jag har varit som i trans det senaste, ganska fårnvarande och isolerad. Tyvärr hade jag inte uppfattat att det bara var livemusik. Jag hade sett fram emot att svänga höfterna till fartfyllt dunkadunk. Så blev inte fallet. Men summa sumarum - bra kväll!
 
Nu ska jag och Madde kika på en dålig, amerikansk film. Puss på er!
 
 

RSS 2.0