So Lottie tajma

Eftersom schemat är så hektiskt hinner jag inte skriva särskilt utförligt om vad som händer. Det får bli talande bilder istället!


Godmorgon!

Åh vad gott och tungt jag har sovit. Mina ögon var som två tennisbollar när jag vaknade. Idag ska jag gå på två intressanta seminarium. Ett om kommuners arbete mot barnfattigdomen och ett om ungdomspolitik. Woppidopp!

Puss


Rum och mat

Haha, älskar min spexiga bildapp!

Mitt liv i en resväska

Hej!
Vet inte riktigt var jag ska börja. Jag kom hem sent i söndags kväll från Linköping efter en superduperkongress. Men, åtta timmars sömn på tre nätter tar ut sin rätt. Jag har aldrig varit med om ett så speckat schema. Menmen. Kul och lärorikt var det! Plus att jag träffade så himla många fina människor. Tummen upp. 
 
Om ni undrar vad jag gör just nu anlände jag just till mitt hotellrum. Jag befinner mig i ett regnigt Stockholm. Jag och några killar är här för att representera ungdomsforum på Ungdomsstyrelsens rikskonferens imorgon och på torsdag. Även om jag allra helst hade hoppat ner i pyjamasen och stannat på mitt mysiga rum behöver vi mat i magggen. Jag ska alldeles strax möta upp boysen för lite käk. 
 
Pussar!
 

SveElevkårers kongress12- dag 2

Hallå hallå! En update från Linköping. Igår öppnades kongressen med en fartfylld och spännande dag! Mingel, seminarier och förhandlingar. När vi somnade in i våra sovsäckar runt två inatt var kroppen och knoppen helt färdiga. Ännu mörare var mina lemmar när vi runt sju steg upp för bemöta ännu en härlig kongressdag!

Idag har vi varit på ännu ett seminarium, rostat förra styrelsen, gått igenom förhandlingar m.m. Även om det schemat är lite hetsigt är alla så himla trevliga och än så länge lever kongressen upp till alla förväntningar!

Puss


Linköping

Vi är framme i Linköping, har ätit Thaimat och nu sitter vi på ett café med mimers och Schillerskas elevkårer. Om en stund börjar första seminariet!

Puss


Everywhere I go

Dagens låt: Everywhere I Go - Lissie


----> Linköping

Ujujuj. Fem sömntimmar senare. Jag är så gott som klar med packningen och har precis ätit frukost. Om en halvtimma bär det av mot Linköping. Jag och två till från Hvits-elevkår ska idag till Linköping på Sveriges elevkårers kongress. Kongressen innehåller olika seminarium, förhandlingar, val av ny styrelse, middagar och banketter. Plus mycket mer roligt. Det är ju inte superformellt hela tiden. Den mesta tiden kommer vi ha supertrevligt med andra kårer. Sådana här evenemang är ett guldläge för att nätverka och knyta kontakter. Eller så kan man ju bara ha kul. ;)
 
Jaja. Jag ska blogga så mycket jag hinner. Blir nog en del mobilbloggande även om datorn är med. 
Ha det superb hemma i götet, eller var ni nu befinner er. 
 
Pussar!
Mina res-buddies, Axel och Liam! :)

Lunch

Stannar en stund i stan och lunchar. Färre saker som kan distrahera mig här än hemma.


Vinsten

Sitter på bussen på väg in till stan. Vi är lediga idag förutom en kvarts utvecklingssamtal. Halvsegt att sitta på en buss i sammanlagt två timmar för en kvarts möte. Vad gör man inte för skolan huh...?

Mina planer idag är att: skriva klart min engelskauppsats, städa mitt rum, räkna matte, skicka in ett naturararbete, göra instuderingsuppgifter i hälsapedagogik, plugga spanska och svenska. Sist men inte minst ska jag packa inför Sveriges elevkårers kongress. Jag, Liam och Axel åker till Linköping imon och kommer hem på söndag kväll. Berättar mer sen. :) Jag vill verkligen hinna träna ikväll men jag får se om jag hinner klart det andra först... Hatar att behöva bortprioritera träning!

Dagens låt: vinsten - luckiest girl


Effektivitet

Hej och hå!
 
Vilken dag! Så rolig och givande. Ungdomsforum var som vanligt mycket trevligt. Amanda och jag jobbade effektivt och fick ihop två projektplaner. Hon är fin hon! :) Nu är min kropp och hjärna mer än redo att entra sängen. Efter att vi checkat lokal osv (vilken såg mycket lovande ut) mötte jag upp papi. Vi gjorde ett spontant biobesök och såg Callgirl. Tung, äcklig, upprörande och fruktansvärt välgjord film. Roligt att se att vi svenskar också kan göra bra film! Dock upprörde det mig hur mycket man sålde ut Palme även om det inte finns några bevis... Ni förstår när ni ser filmen. För det är något ni borde göra. 
 
Puss
Fina Amanda och min hög av böcker haha.
 

Funfunfun!

God morgon!
 
Idag har jag en så himla rolig dag framför mig! Tyvärr är jag inte utvilad då jag vaknade några gånger inatt. Men en av de positiva saker med att bo långt bort från civilisationen (hehe) är att man har en ursäkt att sitta en stund på buss/tåg och inte göra någonting. Ett perfekt tillfälle för en powernap eller bokläsning... :) Iallafall. Det jag ska göra idag som är så himla kul är;
 
  • 09-12 - Möte med ungdomsforum
  • 13-15 - Planera event med Amanda
  • 16.30 - Checka in lokal inför den 20e...
  • (skriva engelskauppsats) Inom parentes för att den punkten inte är så kul.

Jag ska försöka hinna med några mobilupdates så vi hörs under dagen helt enkelt! 
Pussen
igår

Natt-tips

Borde lagt mig för länge sedan men om man alltid gjorde allt man borde göra skulle livet bli rätt trist. Det jag gjort istället för att sova kunde i och för sig ha varit mer givande haha. Kom på mig själv att hetsskrolla på facebook med en rusande puls. Stress och distrahering kallas det. När jag är stressad hittar jag saker som distraherar mig från att tänka på det som gör mis stressad. Jag rymmer helt enkelt från problemet. Detta leder nästan alltid till ännu mer stress och ångest.
 
Ett tips: gör inte som jag. Ta tag i saker innan det är för sent. Skjut ej upp saker som måste göras. Prioritera dock dina egna intressen och nöjen högt och låt inte alla måsten ta över helt och hållet. 
 
Nu ska jag göra något vettigt. Sova. 
 
Puss och godnatt!
slängde ihop lite veggofärs förut. Blev faktiskt gott haha. 

Black and white

Tycker allt jag fick till det med rubriken... Befinner mig just nu hemma hos Malin, vi utnyttjar våra håltimmar på bästa sätt!


Tre år, tusen ögonblick, miljontals bilder, miljarder känslor

P.S Det är väldigt tråkigt att inte kunna visa några tjusiga bilder här i bloggen just nu men det finns en andledning. Min systemkamera blev snodd på vägen hem från Norge. Någon stackars själ kände väl för att uppfylla sin dröm och bli fotograf. Hoppas du tar väl hand om min kärlek. Den har följt med mig överallt de senaste tre åren. Min fina vän. Saknar dig. 
 
Här kommer blandade bilder från mitt första år med dig. Bilder tagna år 09-10. Herregud. Var tog tiden vägen?
Den här bilden togs på min fjortonde födelsedag. Det var också skolavslutning, åk 7. Den första bilden min kamera knäppte.
Samma dag, min finaste syster yster. Tre år sedan...
Jag och bästa Helena, Orust 09
Finaste pepparkakshuset, Taj Mahal
Farfar 80år, våren 2010
Tjejpicknick hos Nora
Jag och Madbabe
Älskade denna klänning!
En av de bästa midsommaraftnar jag har varit med om! Agnes och Tess <3
Halloweenfirande i Stockholm. Syrrybyrri och jag.
 
Tack för de här tre åren. Nu får jag försöka hitta en ny kärlek.

Up and down

Godkväll!
Vilken lång, oskön men ändå skön dag det har varit. Imorse var jag på ett möte. Kort och gott: det gick kanon. Gah, detta kommer bli f.e.t.t. 20 december I´m just saying... haha. Jag återkommer med mer info när allt är spikat. Fortfarande lite sekretess... Mihehehe.

Denna fartfyllda helg har fått min kropp att trycka på "paus"-knappen. Jag har känt mig helt utpumpad och febrig hela dagen. När jag kom hem tog jag en powernap på närmare en timma. Men eftersom mitt huvud fortfarande är helt dåsigt kommer det nog inte bli några problem med att somna ikväll. Just nu försöker jag hitta motivation och inspiration till att skriva på min engelskauppsats. Det går sådär. Funderar på att kika på Solsidag istället. Klingar så mycket bättre i mina öron. Hur gör ni för att få till pluggmotivationen?

Puss och kram! 

Tycker mina naglar är ganska tjusiga faktiskt... Grundat med O.P.I och sedan lite guldglitter på toppen!

Hittade några gottisar i min väska när jag satt på bussen hem. Räddare i nöden.

Dropp, dropp, regnet faller sakta

Hej och godmorgon!
Jag har haft några bloggfria dagar det senaste och det är som vanligt pga tidsbrist.

Nu är jag tillbaka.
Puss


timmar kommer, timmar går

God kväll!
 
Efter dagens enda lektion gick jag, Malleballi och Alexia till Brogyllen för fikis. Vi hade en lång håltimma innan vi skulle befinna oss på Hagabion. Det är antirasistiska filmdagarna nu och vi var med skolan och såg The Lady. Mycket stark och fin film. Men väldigt tung och ledsam. Världen är vacker men ond. 
 
På bussen hem skrev jag på min samhällsuppgift och kom hem precis så jag hann till träningen. Nu ska jag duscha. Därefter back to the plugg. 
 
Love love

Gooooott
Skolkatalogen har kommit! Ovan ser ni min fina kåris och jag <3

Avskedsansökan till samhället

Bästa reklamen jag någonsin sett. Kanske kan vara av den enkla anledningen att det lika gärna kunde vara jag som skrivit ner mina egna tankar... Men ändå. 
  • Jag godkänner inte hur samhället fungerar.
  • Jag godkänner inte stressen, pressen, hierarkin, fjäsket och den ständiga jakten på tomma drömmar.
  • Jag vill inte vakna till väckarklockans förbannade alarm och jäkta iväg till ett jobb som jag egentligen avskyr.
  • Jag vill inte få magsår, musarm och grått hår på grund av chefer som ändå bara ser mig som ett anställningsnummer.
  • Jag ställer inte upp på samhällets förväntningar. Jag vill inte bli bedömd på min titel, storleken på mitt hus eller märket på min bil.
  • Jag vill inte åldras och inse att jag kastat bort mitt liv på en tillvaro som inte gör mig lycklig.
  • Jag vill förverkliga mina drömmar.
  • Jag vill vakna med förväntan och stiga upp när jag behagar.
  • Jag vill bestiga outforskade berg, inte klättra på karriärstegar.
  • Jag vill känna att jag lever, inte bara att jag är vid liv.
  • Jag godkänner inte ekorrhjulet. Jag vill hoppa av. 
 

Those days...

Hej!
 
Jag tänkte bara slänga in ett jag-lever-meddelande så ni vet att, aa, jag lever. Eller nått. Varför jag inte har bloggat är för att jag torsdag till söndag sovit borta och igår fanns det helt enkelt ingen tid över. Min helg har varit superbra och jag önskar att den bara kunde ha fortsatt i all evighet. Min bror var på Stockholms filmfestival förra veckan och då passade jag påe att låna hans lägenhet. På torsdagen myste jag med bästi framför Mad men med choklad och guacamole (låter som en konstig kombo men det fanns nachos till guacamolen... ;)), 
på fredagen kom los girlos och vi bakade pizza, spelade spel och myste. På lördagen åkte jag till Tove för att checka in hennes nya lägenhet i Kålltorp. Där spenderade jag kvällen/natten/morgonen men henne, hennes roomie Bella och Nora. Lägenheten var i verkligen jättefin! Det är lite roligt för de hyr deras lägenhet i andrahand av min gamla musiklärare haha! 
 
Nu måste jag kiliprila!
Löööve
myspysi

Dunder och brak

Tjing! Kom precis hem. Det känns superbra inför redosvisningen imorgon. Jag och Alexia körde igenom den två gånger idag. Sen var jag tvungen att rusa till bussen haha. Om tjugo min är det fotbollsdags! Wohoo!
 
Spanskan skiter jag i. För tillfället. Ångesten kommer väl när jag ska sova...
 
Pling!                
Love!

FORWARD

Puh. Då kan vi äntligen pusta ut och önska Obama ytterligare fyra viktiga år i vita huset. Tack USA. För att det ändå var tillräckligt många som tog ert förnuft till fånga och inte röstade på Romney. 
 
God morgon förresten! Det är onsdag morgon och jag äter frukost framför Obamas vinnartal. Solen är på väg upp,
dimman ligger tät över ängen utanför fönstret. Ännu en dag av arbete är igång men veckan går framåt. Ikväll är det fotbollsträning och den har jag sett fram emot i två veckor nu. Det kommer bli en bra onsdag.
 
Ha en fin dag! 

Livet?

Japp. Då var man hemma igen. Det har varit fullt håll igång sen klockan sex imorse. Det är inte konstigt att mina ögon är som två brinnande klot. Intervjun gick suuupa! Jag och Allleballe stannade sedan i stan för att fortsätta plugga. Önskar att jag kunde säga att bara den här veckan går vägen men nästa vecka är fasen i mig ännu värre. Pluggmässigt alltså. Livet, livet, livet. Var gömmer du dig?
 
Sov sött alla tussar där ute! // tröttsomenurtvättadstrumpa

1,2,3

God morgon, god morgon!
 
Natten har varit ljuv men lite för kort haha. Varför är det så svårt att somna? Eller, jag vet redan svaret på den frågan. Att sitta uppe och börja stressplugga klockan tio på kvällen för att sedan gå rakt på att försöka somna är ju lika svårt som att som stupfull gå balansgång på en lina. Huvudet är ju uppe i varv och tankarna spinner fortfarande runt runt. Det är därför som det inte är så bra att plugga till precis innan man ska sova. Då är det bättre att lägga sig lite tidigare och läsa en bok eller göra en avslappningsövning och därefter försöka somna. Med Vänliga Hälsningar
HälsoCoach Signe haha...
 
Ha en fin dag så ses vi laterskater!
 
Love, love, love
 

Hej och hå!

Hejsisvejsi!
 
Då var den över. Måndagen från helvetet. Fast den avslutades väldigt trevligt med min finaste tuss på Café kopps. Det kan vara kaféet med det ruffifaste namnet och skylten i stada men faktum är att det var väldigt mysigt där inne. Lugnt och skönt och inte allt för mycket folk. Jag och Alexia pluggade stenhårt i två timmar. Vi fick gjort mycket på presentation som vi ska hålla på torsdag. Det var både viktigt och bra!
 
Eftersom det blev ynka fyra timmars sömn inatt ska jag alldeles strax gå till kojs. Är helt virrig i bollen efter en lång och krävande dag. Hur jag mår och presterar beror väldigt mycket på om jag har sovit mycket eller lite. Det är ju ett faktum för alla människor i och för sig. Utan sömn fungerar kroppen helt enkelt inte. 
 
Ser fram emot imorgon faktist. Vi har en ganska kort dag i skolan men sen ska jag och Alexia intervjua en famlijevän till mig ang torsdagens presentation. Vår frågeställning är Varför barn omhändertas? och personen vi ska intervjua imon är expertis på det området. Sen ska vi fortsätta jobba med vår power point och skriva ner mer konkret vad vi ska säga osv. Kul!
 
Natti natti!

Drömlandet...

Go'natt allesammans! 
 
Vet inte riktigt vad som hände med min planerade pluggsöndag men mitt rum är iallafall nystädat och fint... Innan jag naninanar tänkte jag kika på ett avsnitt av Berg flyttar in. Perfekt mysprogram. 
 
Pussiss
Hade kul med photobooth på väg hem från Bergen...
 

INES COAT

Perfektion? Ja, nått i den stilen... Filippa K strikes again. 

virvlande löv och svindlande höjder

Kom på att jag inte visat bilderna från vår bestigning av Fløyen. Here you go...
 

Rädsla och vemod

Ibland när jag tänker på framtiden, på oss, kan jag snudda vid tanken på hur det skulle vara om vi en gång blev något som bara en gång varit. Om du blev en person som jag en gång kände men som numera levde kvar i mitt minne. En person som jag, när jag pratar med mina barn, kommer prata om som om vi endast varit ytliga vänner. Jag lyssnar på Somebody I use to know och tänker; tänk om du någon gång blir personen som jag en gång kände...  

 


Klot, Käglor, Kärlek

God morgon!
 
Nattatåget från Bergen kanske inte en dans på rosor men det kunde varit värre. Det som jag är mest ledsen över är att någon stal min systemkamera vid ett av tågbytena. J*vla rumphål. Jag håller dock uppe hoppet och tron på att det finns goda själar där ute som kanske, kanske, har lämnat in den till hittegodset. Det får vi veta imon. 
 
Vad är ett liv utan fart och fläkt? När jag kom hem var det bara hopp in i duschen, hopp in i kläder och därefter hopp in i bilen. Vi hade nämligen avslutning med fotbollslaget igår. Först var vi och bowlade, varför gör man inte det oftare? Sedan åkte vi och åt god mat på en restaurang. Ännu en gång, vad är livet utan fart och fläkt? Efter vi hade käkat tog jag bussen in till stan för att möta upp Alexia, Astrid och Jennie. Väl där mötte jag på massa andra fina och oväntade själar. Kul! Vi var på en TTT-bar, Trång - Trevlig - Tropisk (varm). Det spelades härliga klassiker från Queen, ABBA och Håkan Hellström. Trots att det egentligen inte fanns ett uppstyrt dansgolv så dansade vi till oss ett litet utrymme. It was love all around haha. Jag åkte tråkigt hem runt ett, dock något som jag i efterhand är väldigt glad över. Jag fick både skjuts hem och kom inte hem alltför sent. 
 
Mina planer idag: promenix, samhällsplugg, sociologiplugg, spanskaplugg. Sa någon plugg?
 
Pusselipuss!
P.S Mina vänner är fantastiska!!! 
Lite pics från igår!

Farväl

Sista inlägget från Bergen nu. Om en timma går tåget hem till Götlaborg. Det ska bli skönt att komma hem. Men samtidigt vill jag inte släppa mina armar runt min finaste, mest värdefulla kristall. Vill inte lämna henne ensam här bland de kalla vindarna, bergen och regndropparna. Å andra sidan är hon faktiskt inte ensam. Hon verkar ha hittat många fina vänner och de flesta verkar toppentrevliga! Men faktumet att hon inte är hos mig är något som kvarstår. Jaja, det är inte många veckor tills vi ses igen. Då kommer det vara december, minusgrader, julstämning och förväntansfulla känslor. Jag längtar. 
 
Tack Bergen för denna fina, lilla vistelse. Jag tror helt ärligt att vi kommer ses igen. Ganska snart till och med. 
 
Pussar

toppar och dalar

Mina ben känns som två blytunga, rostade tändstickor, mina ögon är som två puttekulor med huvudvärk. Får ni ett hum om hur trött jag är haha? Bestigningen av Fløyen var trevlig men tung. Agnes kompis Malin joinade våran tur vilket var kul, hon verkar vara en toppentjej! Utsikten från toppen vara makalös. Tyvärr är det svårt att fånga på bild. Tur att man har en näthinna. Efter utflykten hjälpte vi Agnes att bära hennes material från lägenheten till skolan. Det var lite speciellt att vandra genom Bergen med en stor playwood-skiva... När vi kom hem åt vi mat och lät tröttheten ta ut sin rätt. Herregyyyd. Ikväll blir det inget annat än te och choklad och kanske något kortspel. Ni får se dagens bilder när jag redigerat dem. 
 
P.S idag har vädret varit mycket bättre och jag tycker faktiskt att Bergen är virkelig hyggelig!
 
Pussar! 
 
På Oslos tågstation, tisdags kväll
 

Ready, set, go

nemen tjenis från de snygge systrerne Gry. Vi är just hemkomna från bergens kino (bio). Kvällens rulle var kanoners! Alexia, jag vet att du länge velat se A royal affair och jag lovar att du inte kommer bli besviken. Mads, Mads, snygg-snygga Mads... Någon kommer drömma vackra drömmar inatt. 

RSS 2.0