BULGARISKT

Gjorde den här fantastiskt goda (och enkla!) linsgrytan igår. Jag utgick från ett recept som heter Bulgarisk Linsgryta men adderade några ingredienser för hotta upp den lite. 
Originalrecept:
2 gula lökar
1 msk olja
1 liter vatten
2 buljongtärningar
2 dl röda eller gröna linser
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 lagerblad
1-2 vitlöksklyftor
1 burk tomater (ca 400g)
1/2 tsk socker
1/2 tsk vinäger
(ev.1/2 tsk timjan)
Fin hacka löken och fräs mjuk i oljan i en stor kastrull.
Skölj linserna.
Häll i vattnet, buljongtärningarna, lagerbladet, paprikapulvret, krossade tomater, vitlöken och linserna. 
Låt koka på svag värme under lock. Smaka av med vinäger och kryddor. Testa en lins för att se om den är klar. Voilá!
Jag: tärna två morötter och ingerfära fint, fräs tillsammans med löken. Kör ner en chilli också! Skippa sockret, kör lite mer vinäger.

Drunk in Love

Har kärat ner mig totalt i den här låten. Beyonce är och förblir musikens drottning. Nu ska jag bara hitta någon att dela låten med haha. Tills dess är det jag och mina lurar som är Drunk in Love med B.
 

Med frihet och makt kommer ansvar

Hej där!
 
Borde egentligen inte blogga idag, har en så jäkla dålig dag. Ni vet känslan när allt faller över en och trycket över bröstet vägrar försvinna? Jag vet att det inte är någon fara att vara ledsen, det hör liksom livet till. Vissa dagar är sämre än andra och tur är väl det, då uppskattar man de bra ännu mer. Något som jag är så tacksam för är alla mina vänner och familj som alltid finns där och stöttar. De som tar sig fram utan det kommer jag alltid förundras över. Jag hade inte orkat en dag. Jag hoppas att vi någon gång kommer att leva i ett samhälle där ingen känner sig ensam och utanför. Utanförskap leder inte till något gott. Jag tror på ett samhälle som håller ihop, där vi hjälper varandra, där alla har rätten och möjligheten att blomstra. Jag tror på ett samhälle byggt på kärlek och solidaritet. I det samhället finns det inte plats för utanförskap, diskriminering och förtryck.
 
Nu känner jag att inlägget tog en vändning men jag ser inget negativt med det. Det är viktigt att vi pratar om sånt här, speciellt idag då vi faktiskt lever i ett samhälle som glider i sär allt mer och mer, är det det vi vill? Om inte så är det vårt ansvar som, samhällsmedborgare, medmänniska, att bryta mönstret, säga nej och börja en förändring till det bättre. Det är 2014 och i september är det riksdagsval. Jag säger bara så här, du har privilegiet att leva i en demokrati - utnyttja din rätt att rösta om vilket samhälle du vill leva i. 
 
 
 
 

Puss

Tänkte bara önska er en trevlig kväll och hoppas ni har kul planer. Själv ska jag träffa några vänner, dricka vin och se på P3-guldgalan. Precis vad jag känner för, är inte jättesugen på utgång. Måste upp imon för träning och plugg. Det är inte många andningspauser just nu. Men som sagt, det blir ljusare och ljusare!
 
Pussar!
 

142dagar

Livet är så himla upp och ner just nu. Det är 142 dagar kvar till studenten. Det är inte klokt men helt fantastiskt. Det kommer gå så fort! Samtidigt har jag panik på att som skall göras och fixas innan dess. Hur ska det lösa sig? Allt från gymnasiearbete till balklänningar stressar skiten ur mig. Jag vill bara att studentdagen skall vara här samtidigt som jag vill passa på att ha kul de sista månaderna av gymnasiet. Sen är det andra bullar. Jag har inga planer på att studera vidare på en gång men istället är det jobb som skall sökas och lägenhet som skall fixas. Till våren tänke jag göra högskoleprovet. Det är första gången jag gör det och jag har inga större förväntningar. Om det går åt fanders kan det bara bli bättre nästa gång. Vi har också gjort en del gamla prov i skolan vilka har gått helt okej. Det som oroar mig mest är matten. Jag får se till att gå en repetitionskurs innan, har ju inte läst matte på snart ett år och man tappar det så nedrans fort. Det är som ett språk och måste underhållas.
 
Jag skickade precis in en essä vi skrivit i svenskan, kan ha varit den segaste texten jag någonsin skrivit. Jag var tvungen att pressa ut vartenda ord. Fifasen. Min belöning får bli ett avsnitt PH. Skämmigt men ack så underhållande. 
 
 

Idag åkte min fina systerpyster tillbaka till Bergen. Hon har varit i gbg hela hösten på utbytesår på hdk men nu är det back to bergens konstskola. Vem ska nu få mig att himla med ögonen och sucka? Saknar dig redan. Rocka penslarna, leran och krimskramset nu så ses vi i mars. Älskar dig mest!

Hello

 
Hej. Jag har inte dött, blivit kidnappad eller gått under jord. Jag har bara varit usel på att blogga då varken tid eller inspiration har flödat. Kan inte säga att jag är back on track men jag har saknat att skriva av mig så ni kan nog vänta er en något bättre uppdatering framöver. 
 
Hoppas att ni; haft en underbar jul med nära och kära. Att ert nyår var fiesta. Att 2014 inte kunde startat bättre. Och att ni tillsammans med mig ser fram emot sommaren. 
 
Hörs imon!
Love
 
Här har ni ett litet bildregn från den senaste tiden... Smått och gott från instagram: @signegry
 
 

RSS 2.0