Utkast: Dec. 23, 2011

Hejhej i tomteskogen!
'
Vart har jag hållt hus de senaste dagarna tro? Jo, jag har susat runt på göteborgs gator och köpt julklappisar, jag har umgåtts med fina vänner, bytt julklappar, fikat, tränat och massa annat. En sak jag däremot inte gjort är att blogga. Jag har faktiskt till och med fotat saker och tänkt att detta ska allt komma upp på bloggen. Men icke. Idag är det inte bara fredag, utan det är även dagen före julafton. Hur konstigt är inte det? Hur fort har inte månaderna sprungit iväg? Jaja, nu är vi inne på slutspurten av 2011 vare sig vi vill eller inte och det medför såklart blandade känslor. För min del är det nyfikenhet och förväntan blandat med vemod.
'
Som för de allra flesta brukar dagen före julafton vara full av sysslor och listor på saker som ska göras. Min lista består av:
  • Städa: mitt rum, hallen och vardagsrummet.
  • Jag ska göra en potatisgratäng, vegetariska julbollar och baka saffransskorpor.
  • Mitt hår ser förskräckligt ut så en dusch är mer än nödvändig.
  • Slå in de sista klapparna
  • Klä granen
Listan är inte jättelång men tidskrävande. Fast den är absolut inte omöjlig. Iallfall inte om jag börjar beta av dess punkter från och med nu...
'
Vi får se om vi hörs innan imorgon. Jag hinner kanske ta ett break på tre minuter haha. Annars hörs vi imorgon. Puss och lycka till med allt julstök!
Några klappisar har jag hunnit slå in...


Måndag morgon

Igår flödade julstämningen här hemma må jag säga haha. Jag bakade pepparkakor, hängde upp apelsiner m. nejlikor, pysslade med grannarna och tittade på film med Nora. Vi gjorde faktiskt varsin stor chokladboll också. Mehehe. Och bara så ni vet: jag har hur mycket pepparkaksdeg som helst så om ni vill baka är det bara att komsikomma!
'
Puss so long!

Söndag ♥

Idag är det söndag men ångesten har ännu inte dykt upp. Det kan bero på att jag inte har några prov eller läxor kvar att göra. Men också eftersom jag har en himla fin helg än så länge. Det var så mysigt att ha tjejerna hemma och visa dem mitt lilla hus och bara ha det trevligt. Vi kom hem ganska sent i fredags från Alexias dansuppvisning - som var grymt bra - då drack vi först te och pratade lite innan vi kröp ihop framför tvn med godis, guacamole och nachoschips. Igår bakade vi lussekatter och kolasnittar. Sedan tittade vi klart på filmen Det levande slottet som vi inte hann se klart kvällen innan. Alexia är den enda som har bilder från helgens händelser. Tills dess att hon skickar dem har jag inte någon att bjuda på.
'
Jag vaknade för cirka en halvtimma och möttes av ett vitt landskap. I alla fall halvvitt, snön ligger som ett väldigt tunt lager. Hoppas det kommer mer så vi får en vit jul! Nu är det mindre än en vecka kvar vetni...
'
Ha en fin söndag.

DAGENS


Torsdag -> 40 timmar framåt

Hello hello!
'
För tillfället är jag hemma men jag ska soon åka tillbaka till staden och gå på teater med papi. Den slutar klockan tolv (?) så Malin, som bor i stan, är så gullig att hon erbjudit mig sovplats i stan vilket betyder lite mer sömn för mig. Så fint, verkligen.
'
Imon är det skola och lite annat smått och gott på agendan. Vi är några tjejer som ska gå och titta på Alexias dansuppvisning på Musikens hus imon kväll. Den är dock ganska sent så vi ska käka middag innan någonstans. Huvudsaken är att där finns god mat hehe. Efter uppvisningen ska vi åka hem till mig hela bunten och se på film o mysa. Och på lördagen väntar julbak för hela saffransslanten! :)
'
Nu vet ni vad min planer för de kommande 40 timmarna här. Tjingpling!
'
Nedan ser ni några spännande bilder på mig och Flexxan från tisdagens fika. Jag dör.
Haha!
(kära vänner, det finns så många fler mer smaskiga, mysiga bilder, för er egen skull väljer jag att inte ta med dem...herre alltså...)

Slutspurten...

Hej och ho!
'
Förlåt för två dagars frånvaro. Som sagt, som much to doya - so little tayma! Men iallafall. Igår gjorde jag mitt sista prov för terminen och imon har jag min sista inlämning. Det är helt underbart!!
'
Nu är det två dagar kvar innan helgen är här. Jag går i skolan på måndag och halva tisdag men därefter - JULLOV! Jag måste handla julklappar! Jag har köpt EN klappis... Lite panik är det men det ska nog gå vägen det med. Jag håller på att tuppa av, efter att ha suttit med historiafrågor i lite för många timmar, här vettni. Så jag måste hoppa bums i säng. Vi hörs säkert imorgon!
Puss!

Måndag

Godmorgon godmorgon!
'
Har ni fått en god natts sömn? Jag hade lite svårt att somna men slumrade tillslut iväg till drömlandet. Vädret är mulet och grått men det finns inget dåligt väder right? Jag vet dock inte hur jag ska ta mig till bussen då gångvägen är helt översvämmad. Aja, det är ett senare problem haha.
'
Dagen planer är skolan, plugg med Alexia och sedan invigningen av Musikhjälpen. Annie, en kompis till Alexia, ska spela en truddelutt med sitt band så vi ska supporta lite. :)
'
Kommer väl hem innan imorgon hoppas jag. Vi ses då.
Puss
kärleken min

Julstök

Bakbakbak. Igår julstökade jag i köket. Jag bakade saffransskorpor m. mandel, rockyroad och pepparkladdkaka! Tyvärr var det inte till mig själv utan vi ska sälja bakverk, julbockar, kransar m.m. idag på julmarknaden med laget. Därför packeterade jag även allt lite tjusigt.

mer än 1

Ojojoj, tänka sig att det gått ett år sedan dessa bilder togs. På ett sätt känns det som om det var ännu längre sedan men vissa bilder tänker jag "shit, var inte det igår"?. Jag har förändrats så mycket detta året. Både i hur jag är som person och utseende. Jag har vuxit i mig själv och mår på många sätt bättre än vad jag gjorde då. Även om jag nu kan se tillbaka och tycka att jag såg bättre ut för ett år sedan är det inte värt den ångest jag hade för att nå tillbaka dit.
Hade köpt den här klänningen och var väldigt nöjd (kanske inte syns på bilden dock haha)
stockholm med papi och sis
fest. Jag kan inte fatta att det bara är ett år sedan. Det har hänt så mycket sen dess...
Julmys med fina!
En novemberoutfit med långt hår
Tufftufftåget var uppe och huset julpyntat

Lördag ♥

Herre! Dagarna bara flyger iväg. Tyvärr har tiden inte räckt till och bloggen har hamnat i sista prioritet. Just nu fokuserar jag bara på en sak. Det är att ta mig igenom och överleva sista veckan i skolan. De senaste veckorna har varit ett enda avbockande schema. Mitt rum har förfallit, jag har inte haft särskilt mycket socialt umgänge, jag har låtit mig själv förfalla (läs: levt på godis, för lite sömn och skitit i hur jag sett ut). Därav har även bloggen drabbats. Jag ser så himla mycket fram emot jullovet att ni inte anar! Jag ska njuta mig igenom hela lovet och ta vara på varje ögonblick.
'
Men tillbaka till nu. Det är ju faktiskt inte lov riktigt ännu. Jag måste bara fråga. Vad tusan händer med vädret? Jag har inte så mycket emot det egentligen, tycker mest att det är fräckt att se naturens power. Men lite läskigt är det när vägarna svämmar över och flygplatsen blir helt strömlös, broar stängs från all trafik och dubbeldäckare inte kan åka med färjan över till öarna av risk för att välta pga av blåst. Igår varnades allmänheten för att vistas utomhus till och med. Haha. Vi människor är så små jämfört med naturen. Det är bara att inse.
'
Igår var vi först på Fn:s frukostseminarie om interkulturella möten istället för historialektion. Det var en riktigt intressant, inspirerande och faktiskt rolig föreläsning som vi fick lyssna på och ta del av. Efter det hade vi matteprov och på engelskan gjorde jag en uppsatsskrivning. Jag missade det egentliga tillfället som var tidigare i veckan pga att jag var på elevskyddsombudsutbildning då. Efter skolan fikade jag med fina Alexia. Vi mötte även upp Nora och tog en snabbrunda på stan. Jag köpte ett linne på Monki som jag kan visa lateros.
'
Nu ska jag duscha, baka och städa mitt rum. Hej multitasking!

wednesday

Morrnmorrn!
Idag är en sån dag då jag vill stanna hemma. Mysa runt i mjukisbrallan. Plocka lite i rummet, läs: städa pga kaos. Läsa en bok. Plugga lite. Gå en promenad. Dricka te. Lyssna på musik - kanske julskivan åker fram? Något jag helst slipper undan är biologi, matematik och gymnastik. Men vad ska man göra liksom... Jag får tänka att jag snart är hemma igen. Kanske att jag inte går på gympan dock. Jag vaknade med ont i halsen och jag vill inte blir sjuk igen.
'
Annars önskar jag er en fin dag! Pusss

tisdag

Helluhellu.
Jag och syster kom nyss hem från en snöpulsande promenad hem från tåget. Vi har hunnit äta sallado med tomato, fetato och gurkato (?). Haha...Förlåt, jag orkar inte med mig själv ibland. Nu dricker vi te och jag tror sannerligen att jag ska gå över till chokladkakan, som blev över från mammas kalas i helgen, alldeles snart. Jag har ju faktiskt inte berättat om festen eller min helg över huvud taget haha. Jag kan sammanfatta med några ord här och nu istället. I fredags frossade jag godis och såg på idol med fint folk. Lördagen gick åt till att förbereda inför och delta i mammas 50-kalas. Jag var bartender och toastmaster woopwoop. I söndags vaknade jag halv tre (??) och ägnade sedan några timmar åt att göra ingenting innan jag slutligen försökte sova.
'
Den här kvällen kommer gå till plugg och träning. Så kul kan det vara leva.
Puss
Signe och Signe bland las palmas

Morgontimmar

Godmorgon!
Sämre än vad jag har det just nu kan man ha det. Jag sitter i köket, det luktar gott av hyacinter och andra blommor, jag dricker te och hembakat surdegsbröd med ost på. Utanför fönstret ligger dimman som en slöja över ängarna och frosten har ännu inte tinat bort från gräset. Det är nog kallt ute. Men här inne är det behagligt varmt, en tjocktröja och ulltofflor är det som behövs. Jag vill stanna här och strunta i att gå till skolan, även om jag vet att jag tillslut måste gå.
'
Puss

Freeedag.

Jahapp. Då åker väl jag och har svenskaprov då. Väldigt lärorikt och nödvändigt det här med läran om attribut och dativobjekt må jag säga... efter skolan ska jag på möte med ungdomsforum samt försöka hinna göra en synundersökning. Efter det ska jag åka raka vägen hem. Ikväll ska jag och resten av familjen förbereda inför mammas 50-årsfest imorgon och jag ska även umgås med Madde en stundis. :)
'
Ha en fin dag! Det är FREDAG.

Stock.Holm

Här kommer ett par bilder från min helg i estockholmo. De flesta är från Signes lägenhet som är så himlans fin!
Signe lagade sin specialité
Lax bakad på varm tallrik m. parmesan, lök och sparris
Dunderfrukost!
fina Signe
Vi var på Fotografiska och såg en väldigt fin utställning
Ser ni grönanlund?

RSS 2.0