Middag- Caleo

Idag åt vi ute på restaurang, på Caleo. En restaurang som ligger en liten bit upp vid "Evas Paley" på avenyn. :)
Det var ett litet firande att min bror Erik har kommit hem från Norge.. Han jobbar på en restaurang i Trömsö men stannar här över påsk. Mamma jobbade till åtta men vi som var på Caleo var, Erik, jag, Agnes, Johan, pappa & Julia. Jag åt jätte goda lammspett med yogurt-mynta sås och limemarinerade potatisskivor till...;)

Men från restaurang lyxen till verkligheten. Jag har suttit här en stund och gjort lite små-läxor som vi har tills imorgon. Bla. spanska glosor och ergonomi-uppgifter till gympan. Nu väntar True Blood! :)

Godnatt alla sötnosar! <3


DAGENS

Låter så töntigt med "dagens outfit", men vad ska man annars skriva?
Shiiit samma, här kommer den iallafall! :)


Favvo halsbandet på, som vanligt!
& kjol från Weekday


DAGENS

Här kommer dagens lilla outfit. (ursäkta mitt glansigt äckliga fejs)



Buseblicken på.. ;)


Grodan boll?


Helgen som försvann..

Japp, nu är det måndag igen och jag frågar: Vart tog helgen vägen?
Svar: Den försvann... Men det kändes kanske så pga att jag har haft så kul! I lördags spelade jag först match, den gick bra och vi var mycket bättre än motståndarna. Men orättvist som livet är vann dem med 2-1. 

På kvällen åkte jag och Nora (trötta och utpumpade på energi) på födelsedagsfest hos två kompisar. När klockan slog tre vandrade jag och Nora hemåt i mörkret med varsin bärbar ljusslinga från IKEA.. Detta var en panik-lösning i brist på reflexer.. (När man bor ute på landet så som vi gör är det ett  måste  med  reflexer! Men tack Anna & Antonia för en superlyckad kväll! :D

Söndag: Vaknar upp jävligt trött, går ut på en promenad med Nora.. Funderar lite över livet. Haha. Fösöker plugga men förstår ingenting och snart kommer sammanbrottet, vilket jag alltid får när jag pluggar inför ex. prov. Haha, men så är det att vara drama queen.. ;) Kvällen vart det poweryoga och det var sjukt jobbigt, men som vanligt överlevde jag.

NU vet ni vad jag hållt hus under helgen. Och att jag inte haft tid att bloggilogga ngt.. ;)
Jag uppdaterar senare med dagens outfit..

Love <3


Sötsuget växer...

Alltså jag är så sugen på ngt nu att jag vet inte vad! Det bara växer och växer. Och vi har inget kvar att äta. Från klockan tre har jag och Agnes levt på tortellini (stavning), cashewnötter, digestivekex och havregrynsgröt. Det låter kanske mycket men jag åt inte ngn ordentlig lunch. Så jag har i princip ätit detta ovan + frukost idag. Blir irriterad. Nu när jag läser för att det ser ut att vara så mycket, men varför är jag då hungrig? Haha. Men jag är inte sugen på mat, utan denna chokladkakan hade suttit fint. Att den är GI-vänlig är bara ett plus! :)



Ingredienser:
                                          
100 gram mörk choklad. (70%)                   
2 st ägg
125 gram smör                                           
1 krm salt
0.5dl färdigt kaffe                                      
2 dl valnötter (krossade till formen)
0.5 dl flytande honung             


1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen i små bitar. Smält den tillsamans med smöret i vattenbad. Blanda i kaffet och honungen.

2. Vispa äggen fluffiga med saltet i ngn minut.

3. Vänd försiktigt ner (vispa inte) chokladblandningen i äggen. Smöra en form, helst en liten form. Bröa med de krossade valnötterna.

4. Häll i smeten i formen och ställ in på ett galler i nedre delen av ugnen. Baka i ca 30-35 minuter.

5. Ta ut formen ur ugnen och täck med kökshanduk i ngn minut.

6. servera med grädde, nötter och bär.

Tips: Den är minst lika god dagen efter, occh vissa tycker den är godare kall...

Lycka till! :)


Ändrade planer!

Egentligen skulle jag träffa mami och min bror i stan idag, men det blev ändrade planer. Istället sitter jag här på min syster jobb och undrade hur detta gick till? Jag ska tydligen sitta här tills klockan är halv tolv vilket inte gör saken bättre... Men tur att jag har bra sällskap då. Det bästa till och med! Jag är dock ganska ledsen över att jag inte träffar Erik (bror) idag... Men han är hemma några veckor till så jag hinner träffa honom ändå! :D

Nu ska jag återgå till ingenting.. Men puss & kram. <3


*....Fredag.... *

Godmorgon.

Jag hade planerat att jag skulle gå till skolan. Vilket jag gör varje dag, men som den tidsoptimist jag är, händer det ibland att ngt går snett och jag ja inte hinner.. Idag är en sådan dag. Men min syster är en ängel och sa att hon kan köra mig. :)

Så nu brummar jag iväg till skolan. Sen åker jag direkt till stan.. Går själv på stan någon timme och sedan ska jag möta upp mami och bror.. :) En mycket trevlig dag helt enkelt!

Puss och ha en underbar fredag <3

Precious...

Jag och sis har precis tittat klart på filmen "precious". Den var eller är otroligt hemsk. Och det är svårt att förstå hur föräldrar och människor kan behandla sina barn, nära & kära på detta ohumanitära sättet. Filmen är absolut sevärd och som den hade några få riktigt fina ljusglimtar. *

Nu måste vi få våran skönhetssömn och flyga iväg till drömlandet. Men vi hörs imorgon. Då är det FREDAG och min bror Erik kommer hem och hälsar på från Norge. Han bor och jobbar där nu. Han ska stanna här över hela påsken, det kommer bli super mysigt att träffa honom. Vi har inte träffats på flera månader.. :(

Okej, nu vill sis sova. Godnatt och dröm vackra drömmar! <3



Våffeldagen...*

Vem älskar inte våfflor? Svar: En person som aldrig smakat..

Idag är det, som ni kanske redan vet, våffeldagen. Jag är en äkta våffel-älskare och att äta våfflor idag är för mig ett måste! ;) Madde, jag och sis ska snart mysa till det i soffan och titta på filmen "Precious". Den gick på bio för ett tag sen, vet ej om den fortfarande går.. Men den är tydligen väldigt hemsk. Den handlar om en tjejsom väntar sitt andra med med sin egen pappa. Hon bor med sin mamma som kränker och misshandlar henne. En väldigt hemsk film alltså. Men jag hoppas ändå att det finns lite ljusglimtar i mörkret.. Skriver vad jag tyckte om den senare.. *

Back to våffelmakea-thinget! ;)
Frasvåfflor Receptbild - Allt om Mat

Här är den...

Här är min lilla rosa dröm. Bilderna gör den INTE rättvis alls! Men det får duga. :(

Thanks honey..!

Ajdå..!

Sitter nu och jäser efter lite för många muffin och bullar... Det är detta som är den sämre biten med att baka. Jag älskar att baka och jag älskar att smaka om resultatet blev bra. Men om det nu blir det vilket det oturligt nog nästan alltid blir, blir det inte bara att man smaka utan att man ÄTER! Förstår vad jag menar? Har ni samma problem?Fast jag är i och försig ganska udda... ;)

No! Jag har glömt att ta kort på min beautiful ringiping.. Den kommer på momangen! <3

Btw. Någon mer än jag som längtar tills man kan sitta i solen och värma sig?



En rosa dröm...*

Min syster var i London i helgen och när hon kom hem fick jag en underbar ring. Den är stor och rosa, formad som en blomma med lite silvriga stenar i mitten! Helt lovely<3

Jag ska strax ner till skolan igen så jag hinner inte lägga upp en bild men det kommer bli av! :) Anledningen till att jag ska ner till skolan igen är att vi ska baka med kamratstödjarna (som jag är med i) .. Vi säljer kakor för att kunna köpa tjockiströjor.. haha! :)

Puss


Dags att röra på fläsket!

Ska snart sticka iväg till träningen. Var lite skeptisk förut när det var sånt tråkigt väder men nu har det spruckit upp och solen sticker till och med fram lite.. :)
Puss*


Oh My Header...

Jag tänker börja med att säga Godmorgon. Jag är jävligt trött, och jag hade faktiskt tänkt att sova läääääääänge. Vi har nämligen studiedag idag och sådana dagar måste man utnyttja rejält genom att sova läääänge! Men när jag lås och sov så sött väcktes jag av en stressad papi som ville ha ett busskort som jag lånat.. GAAH! Så det var bara att rusa upp och leta efter plånkan (elr snarare släpa sig iväg som en död zoombie..haha). När jag sedan kunde krypa tillbaka ner i sängen blev jag såklart vrålhungrig och jag kan verkligen inte sova ifall jag är hungrig. Det går inte! Sådär gick det med min sovmorgon. Inte riktigt som jag hade tänkt mig men det får bli en rejäl powernap senare... :)

Angående rubriken. Som ni ser är min header som jag har nu inte så vårig och fin, utan mer höstig.. Och den tiden är ju förbi.. haha! Men jag har inga fina nya bilder så jag måste göra ngt provosoriskt. För jag kan inte ha kvar den headern som jag har nu. Och vi har ju studiedag så jag har lite tid att sitta och försöka fixa en header som jag kan ha sålänge.  Men Nora och Joanna kommer sedan och då ska vi göra det som studiedagar är till för.. Usch, fy och blä. Vi ska plugga!

Men vi höres väl senare? Pussisar och kramisar!<3

Nora, förra sommaren vid Paddan. :)

I (L) keso

Den person uppfann elr som först gjorde keso, borde få ngt pris. För jäklar vad gott det är! ;) Antingen på knäckisen, på pannkakan, i en skål med kanel på, till salladen.. Det är gott till alla möjliga saker. Tummen upp för keso säger jag!

Annars har jag en allmänt dålig dag. Lite sömn leder till dåligt fokus som leder till dåligt humör m.m. Men nu ska jag lägga mig i soffan och vila lite. Eller snarare plugga men eftersom jag ligger i soffan blir som en vilopaus! ;) Skönt att vi inte har ngn träningen idag. Både med tanke på vädret och att jag är så trött. Imorgon har vi däremot trääning och då hoppas jag detta ruskvädret har försvunnit!

Mer keso till folket! :)

Vad ska man göra?

Herre min gud vad jag är trött! Helt slut. Vet inte om jag skrev det förut men det var träningsmatch förut, och som tur var vart det hemma-match. :D VI vann med 4-3 även om det gick sådär för mig... Kände inte att jag fick ngt gjort. Aja, vi vann iallafall. :P

Något jag inte förstår är hur jag kan vara så trött. Jag har sovit i nio timmar och igår sov jag tio! Me hoppas jag vaknar som en piggelin imorgon. För jag hatar att vara trött i skolan, ingenting fungerar då. Man kan inte koncentrera sig överhuvudtaget. Därför ska jag försöka komma i säng i tid. Fast vi får se hur det blir med det eftersom Johan Falk är ikväll. Haha, jag tycker faktiskt det är ganska bra. Och det blir ju inte sämre av att Joel Kinnaman är en riktig läckerbit heller! ;)


Yummy!! Haha. (backslicken kan vi kanske diskutera men ändå..)

LastNight*

Oh. Nu blev jag lite smått irriterad. Inlägget nedan skrev jag igår och jag är helt säker på att jag publicerade det! Men tydligen gick ngt snett.

Jag hade en supertrevlig kväll igår. Först käkade jag middag med Lovisa & två av hennes kompisar, Paulina och My. Lovisa fyllde nämligen år i torsdags så det var en liten födelsedags middag! :) Jag hade inte träffat Paulina elr My innan men båda var jätta goa och snälla. :)

När vi käkat klart kunde vi knappt röra oss för att vi var så mätta. Haha. Lovisa och hennes två kompisar blev upphämtade av hennes pappa medans jag satte mig på bussen mot Johanneberg. Min pappas kollega fyllde nämligen 50 år och det hade ordnats en överraskningsfest för henne. Och jag orkade inte sätta mig på en buss en timma helt själv så jag åkte dit och åkte med pappa hem. Vi åkte hem ngn gång vid halv ett. Och något som var ett riktigt roligt sammanträffande på festen var att jag träfade en tjej som jag inte träffat på typ 1 och ett halvt år!
Hon är kompis med min kompis Hedvig och jag har bara träffat henne på födelsedagskalas m.m. hemma hos Hedvig. Och så igår så står hon där plötsligt. Haha. Ganska sjukt va världens är liten. Så hon är barndomsvän med sonen till hon som fyllde 50 år. Jag hade sagt till pappa innan jag kom dit att jag skulle vara som ett plåster på honom hela kvällen eftersom jag inte kände ngn. Men det tog typ tre minuter, sen tillbringade jag resten av kvällen med Andrea och Erik. :)

Kvällens makeup.


Nytt i kistan!

Hejsan svejsan. Jag har köpt lite smått & gott de senaste dagarna som jag nu tänkte visa opp för er nu. :)
Inga stora grejor utan lite små diamanter. :) Små diamanter = Små bra att ha saker som är snygga och halvt onödiga.


Ring: H&M 49:-

Brillzzz, eller solglasögon som vissa säger: Lindex 59:-


Ballerina: H&M 149:-

(ngn som lade märkte till att alls gick i svarta nyanser..? Inte bra..)

Dagens!

Heej. Jag vill bara framföra en sak: detta vädret suger pisserumpa apeballong alltså! Jag skulle inte bli förvånad ifall självmordsstatestiken höjs under dessa dagar..

Men om vi bortser från vädret rullar livet på ganska bra. Jag fick MGV- på mitt repotage om praon och 27.5/30 på mitt matteprov, vilket förvänade mig sjukt mycket.. Men sådana överraskningar är alltid kul! :)
Imorgon har vi musik prov och jag har inte tränat alls. NOT GOOD! Men det ska nog gå vägen. Hoppas vi... :P

Nästa vecka och veckan där på kommer bli kaotiska. Vi kommer ha tre prov som jag vet om. Två engelska prov och ett i samhälsskunskap.  Men om jag känner mina lärare rätt kommer det bli fler än så. Varför kommer alla prov precis innan lov? Aja. Om jag tar en sak i taget går det nog bra. Jag hade kunnat sitta här länge till och skriva men min träning börjar om en halvtimma och jag ska gå ner så nu måste jag skynda mig!

Pussar & Kärlek!


Blus från Lindex

Kjol i skinnimitation från Monki

Signe från mammas muff.. ;) Haha


Jag överlevde!

Kommer ni ihåg mig?

Hela förra veckan pluggade jag varje dag. Det var helt sjukt jag behövde plugga hela tiden varje dag. Och jag kunde inte ens klämma in ngn träningen där emellan. Jag missade alla träningar som var förra veckan. Skolan has taking over my life!! Men det finns inget jag kan göra åt det. Det är bara att göra läxorna, tycka livet är piss, tycka att skolan är bajs, och sedan gå vidare... Men ibland går det inte att tänka att saker går vidare. Ibland hjälper det inte ens att tänka på alla om inte har chans att gå i skolan. 

Detta är mitt schema för förra veckan. Läs och förstå varför jag inte skrev ngt förra veckan!

Onsdag:
  1. Klippa & klistra klart tidningen.
  2. Skriva klart alla artiklar.
  3. Plugga massor med Matte.

Torsdag

  1. Matteprov.
  2. Fixa det sista med tidningen.
  3. Lämna in reportage.
  4. Skriva om skillnaden mellan skolan i Australien och Sverige på engelska.

Fredag

  1. Inlämning av tidning.
  2. Inlämning av engelska läxa (australien vs sverige)


Med Mami & Sis♥

Idag har jag och Madde som vanligt ägnat hela dagen åt att plugga. Det börjar kännas som om vi aldrig gjort något annat nu! Bra eller dåligt vet jag inte riktigt..? Madde gick iallafall hem vid fem, sen åkte jag, mami & sis och handlade käk. Vi ska ha myskväll ikväll! :D Den innehåller andra chansen och halloncheesecake! Om vi hinner vill Agnes se "allt för min syster" också. Men vi får se, jag känner inte riktigt för en gråtar-kväll. Det borde verkligen stå "Varning ha ej mascara när ni tittar" Eller, " Tänk på att ha näsduken till hands".. För det är en riktigt snyftare. Men väldigt fin. <3

Jag tror det kommer bli en riktigt mysig kväll iallafall. Länge sedan det bara var vi tjejer hemma! ;)
Puss...!


Några sånnahär bitar till mig ikväll så kan det inte gå fel...!



Trött på skiten!

Jag och Madde har ägnat hela denna fantastiska fredagkväll åt att plugga religion. Skiten tar ju aldrig slut!

Idag var ju den sista dagen av vår prao också, vilket är tråkigt men samtidigt skönt. Jag fick ett slags kort som jag kan fika på tolv gånger! Typ presentkort... :P Vilket är supernajs.
De sa att jag varit jätte duktig och bra praoelev.. :) Fast jag vågade inte fråga ifall det fanns chans till sommarjobb. Sen så behöver man nog en slags barista-utbildning för att få sälja kaffe och så. Det är ju kaffet da matteo är kända för...  Men jag funderar på vart jag ska praoa på nästa gång. Jag vill ju fixa ett extrajobb. Min kompis Madde fick extrajobb på Burger King nu när hon praoat där i två veckor. Men jag är verkligen ingen snabbmats-människa. Jag vägrar dessutom gå in på Mcdonalds. Även om det är där det är lättast att få jobb.

Några tips?

Nu ska jag och Madde iallafall lägga plugget och sidan och mysa till det med glass och One tree Hill. :D

Och vet ni en helt sjukt kul sak! Jag beställde andra säsongen av Gossip Girl häromdagen och den har nu kommit!!!!!!!! WIIIE. Can't wait till att jag kna börja checka den. Tyvärr finns det ingen möjlighet till det just nu men det ska bli snart. Väldigt snart! :D
http://www.svenskabunny.com/media/icon-current_series.jpg
Ulalala! Det finns ingen bättre serie än Gossip Girl!!


DAGENS

Hola solla mesabolla! ..Ehm, eller vi glömmer det där... :P

Igår sov jag hos siss i stan. Vi tog en härlig kvällspromenix i slottsskogen, mycket mysigt förutom att jag halkade och slog i knät..Såhär lät det dock när siss skulle förklara lite senare för mamma vad som hänt; Signe gjorde ett kineshopp och sedan landade hon som en dubbad riddare på ena knät... Haha. Ibland undrar jag vart hon får sina utryck ifrån. ;)

Idag var det bra på praon. Igår var det därimot KAOS! Det var hur mkt folk som helst och jag kunde inte käka lunch förräns klockan 14.00. Och jag äter frukost klockan 07.00 på morgonen. Så ni förstår att jag var helt färdig. I slutet skakade mina händer typ när jag plockade disk... :P
Skönt att det var helt lagom med folk idag. Men det är tråkigt att det är sista dagen imorgon. Det känns riktigt konstigt att lämna stället faktiskt! :) Och jag ser inte direkt emot att komma tillbaka till skolan... Jag och Madde försökte plugga ikväll och det gick la sådär.. Men imorgon kör vi gärnet!
Vi kommer behöva plugga varje dag fram tills nästa fredag då vårat arbete ska vara inlämnat.. Och på onsdag har vi matteprov. Blää på det!
Jag kommer inte ihåg några formler alls så jag måste plugga massa matte också. Hur fan ska jag hinna allt är frågan? Svaret: I do not fucking know!

Aja allt löser väl sig.. här kommer iallafall en jäkligt trött dagens.. :)

Underbar tröja: Syrrans pojkväns... Sorry Johan..
Halsband: Present från sis, köpt i Berlin.

En bättre bild på mitt halsband.. :) Tack my love!(jag är inte troende alls.. Så icketroende man kan bli faktiskt. Tycker kors är en snygg detalj bara..)

Back to reality...*

Hejhopp! Jag och Sis kom hem från träningen för ett tag sedan. Duschen väntar och det ska bli otroligt gött att tvätta sig. Fast jag orkar inte lägga i ngnt värmeskydd så imorgon på praon får det bli en helt vanlig hästsvans & kanske ngn liten fläta i luggen? Jag orkar inte platta det...:P Plus att jag tycker håret känns renare längre ifall jag inte plattat det..?

Aja. Imorgon är det onsdag och veckan närmar sig sitt slut. ångest, ångest & åter ångest. Nästa vecka börjar nämligen skolan igen..& ni förstår vad jag menar med ångest?

Men om jag ska orka att i över huvudtaget kravla mig ur sängen i morgonbitti så måste jag springa och duscha nu så att jag kommer i säng! Som ni märker hinns det inte med några morgoninlägg nu när jag måste upp lite tidigare än när jag bodde i stan i sis lägenheten. Nu måste jag ta en buss som går en och en halv timma innan jag börjar... Blä!

Men vackra drömmar till er alla! Puss..! <3


Sis och jag på Madonnas konsert i somras...<3

Nostalgi på högsta nivå...

Hola bolla! Idag har jag haft en kononers-dag på praon. Inga brännskador till skillnad från förra veckan... ;)
Jag har gjort massa pizzor, mackor & semlor... Jag trodde faktiskt inte någon sålde semlor längre, men om ni är sugna. kom till Da Matteo på Vallgatan! :)

Men även om jag tycker det är superkul att praoa så är det alltid lika gött att sätta sig på bussen/tåget och veta att man snart är hemma och kan slappa! Fast idag gick jag direkt hem till Madde från tåget, sedan gick vi hem till mig där vi nu pluggar för fullt... ;)

What about the rubrik? Jo, vi såg lite på OS- avslutningen och då var det en liten remix på en låt som jag lyssnade på som liten.. Jag kände mig tvungen att leta upp orginalet. Och efter en liten stunds letande har jag nu till min stora glädje hittat:  Bomfunk Mc's feat. jessica Folcker - Something is going on (crack it)

Lyssna och njut... ;)


RSS 2.0