UNE

UNE är från och med nu det enda sminkmärke som jag kommer att köra på när det gäller bassmink. Jag har än så länge bara en bb-cream, solpuder och mascara men jag är supernöjd med allt. Ni kanske också har testat UNE, är ni lika nöjda som jag?
 
"UNE är ett märke som vill framtona sig som ”naturligt” genom att ta vara på den naturliga skönheten på kvinnors ansikte men även globalt. Nyanserna på sminket är inspirerade av hudens egna, vilket kan vara fint för den som just söker en naturlig, osminkad look." 
 
"Unes filosofi är att erbjuda en makeup som respekterar kvinnors egen naturliga skönhet, som respekterar din hud och som respekterar naturen. Produkterna är gjorda på naturliga och ekologiskt odlade råvaror och är certifierade av ECOCERT. I Unes produkter hittar du inga tillsatta ingredienser som silikoner, mineraloljor eller syntetiska doft- eller färgämnen och inga produkter eller råvaror är testade på djur. Alla förpackningarna är återvinningsbara och utan onödiga produktkartonger. Helt enkelt produkter som är skonsamma för såväl din hud som för naturen." 
 

Bachetas!

Pluggade psykologi med töserna mina på café landala. Blev inte så mycket plugg men desto mer baguette haha. De bästa och mest prisvärda baguetterna hittar ni alltså på café landala!! Vi var tydligen inte någon naturkunskap idag vilket betyder att vi slutar 14.30 istället för 15.50. Tummen upp för det!

Puss


L'Amour et la Violence

Tjenixen och god morgon!
 
Sovit gott? Det har tyvärr inte jag. Har vaknat ett flertal gånger, legat obekvämt och kallsvettats... Varje gång jag sover dåligt tänker jag, whyyy haha. Skönt att jag har en stund att nanipani på bussen till skolan. 
 
Idag har vi en ganska lång dag som lär bli intressant. Jag, Malin och Alexia ska nämligen spela upp en egen, modern version av dramat Fröken Julie. I vår tappning är alla flator, vi är på en fest allt är upp och ner... Wish us luck haha. 
 
Ha det fint så länge, jag slänger upp ett inlägg från mobilen lite senare under dagen. Ikväll tänkte jag också tipsa er om mitt nya favoritmärke vad det gäller smink samt vilka produkter jag har därifrån. (haha, "missa inte det.")
 
Pussar
This is good shit.
 

SPARKLING BLUE


Last Saturday Fever

Slog mig just att jag inte visat bilderna från Amandas middag förra lördagen. Slås varje dag av hur fantastiskt fina vänner jag har. // Lyckligt lottad tjej.

Insta-dagar.


Söndagsfrukost


Gårdagens

Klänning - Monki

ICE

Ny* Mango-Rea-169:-

YESTERDAY//TODAY

Hej hej!
 
Både igår och idag har varit superbra! Efter skolan åkte sprang jag och Alexia runt en snabbis på stan. Jag fyndade en superfin kofta i mintblå. Vi köpte likadana hihi. Sen fortsatte jag hem till Tove. Jag, hon och hennes roomie Bella drack vin, åt mat och spelade spel en stund innan vi mötte upp Nora och Hedvig. Vi drog som vanligt till Källarn. Där träffade vi resten av gänget. Först var det tänkt att vi skulle på en spelning/klubb i masthugget men det kändes lagom ambitiöst med skönt källarnhäng. Idag har jag haft en jättebra dag. Tove väckte mig med nygräddade amerikanska pannkakor och efter en mysfrukost tog vi en promenix runt härlanda tjärn. Därefter åkte jag till järntorget och träffade en vän. Vi åkte med termoskaffe till Botaniska och förfrös på ett berg med utsikt över göteborg. Men det var mysigt ändå. 
 
Sen jag kom hem har jag redigerat bilder, sett på ett avsnitt av Gengångaren och myst i soffan med mami. 
 
Hoppas ni njuter av helgen lika mycket som jag. 
 
Pussar!

17

Idag låtsas jag att jag befinner mig i min egen, fluffiga fantasibubbla. Där är mina tankar klara och själen lugn. En låt som är bra att ha när man vill drömma sig bort är 17 - Youth lagoon


Att hitta det som inte finns

Jag vet inte om det är pga att jag åt för många torkade aprikoser eller om jag fått i mig något konstigt men en sak är säker, jag har aldrig haft såhär konstig mage. Nuff said. Jag trodde jag skulle dö på tåget hem. Att magen skulle explodera eller gå sönder innefrån. Kramp. Jaja, efter lite riktig mat känns det mycket bättre och magen är mycket lugnare. 
 
Nu ska jag rycka mig i den icke existerande kragen och ta tag i livet lite. Har ett stoort samhällsprov på torsdag och har inte börjat plugga. Sounds like a great plan to me...
 
Dagens mums: falafel, brors tomatsås, sallad, fetaost
 

"Paus"

Håltimman spenderas på det enda rätta sättet; fika.

Jag har med mig lite mellis i form av torkade aprikoser. Jag och mig mage lever farligt... Kan bli så att jag får åka hem tidigare från skolan. Det gäller att inte släppa in får många aprikosisar...


Morsning korsning!
 
Jag var hemma såpass sent igår att jag inte hann lägga upp några bilder. Jag hade helt glömt av att jag hade möte sent på eftermiddagen. Bilderna kommer idag istället. :) Innan läggdags slummertittade jag på tredje avsnittet av Gengångare. Varför den inte går på tv kan jag inte förstå.  Den är både intressant, välgjord och snygg. 
 
Planerna idag är i princip skola, hem, plugga,gå på promenad, sova. Livet typ. 
 
Pusselipussen
 
Kommer aldrig bli tråkig. Haha.
 

Monday morning

God morgon!

Måndag morgon. Trött men ändå pigg. Glad men stressad. Ja, det får sammanfatta denna morgonens känslostatus.

Idag har jag en långedag i skolan, sen ska jag antingen stanna kvar o gå på extraspanskan eller åka hem o plugga inför samhällsprovet. Det lutar just nu åt det senare alternativet. Mest för att jag redan längtar hem till mitt rum och säng.

Ha en fin dag så höra vi lateros!
Love

Vacker bild på mig o min sköna...


Igår

Hej där!
 
Igår var vi först på middag hos Amandisen, alltid lika mysigt att träffa henne och de andra. Hon hade lagat supergod mat och efterrätt (!). När klockan närmade sig halv tolv drog vi först till Källarn och när det stängde gick vi vidare till Brygghuset. Göteborgs nattliv, eller öl-hak-liv är så dåligt. Eller det är bra, det är tiderna det är fel på. Vadå stänga 02.00 en lördag? Brygghuset är det enda stället som har öppet till 03.00 men ha obegränsade på helgerna är väl ändå att föredra! Åtminstone till 04.00-05.00. Menmen, vi hade ju i alla fall väldigt trevligt så länge det varade! :)
 
Idag har jag pluggat, städat och mått halvkasst. Om en stund på a friend hit. Vad vi hittar på får den som lever få se. 
 
Pussar 
 
Har bilder från middagen osv på min systemis men den lämnade jag hos Amanda så de får ni se imon!
Jag och Astrid i fredags. Standardpose
Vackert skyltfönster

Avskedsmiddag

Tjenamossen!

Det får bli en mobilbloggning nu. Sitter på bussen men los girlos på väg in till stan. Vi ska äta gomiddag och säga ajöken till Frida som lämnar oss för Norgeland. Sen är planen att dra vidare men vi får se vad kvällen har att erbjuda.

Hoppas ni har en mysig fredag. Vare sig ni ska ut och svänga höfter eller kura i soffan framför tvn.

Pusselipuss


Dagens fuuud


Liten förklaring

Jag vill bara förklara lite mer ang det jag skrev om träning i det förra inlägget. Jag vet att många där ute kan ta sånt här på fel sätt, börja spekulera m.m. Det finns också de som kanske själva mår dåligt över sin kropp och jag vill inte att detta ska få någon att ta illa upp. Detta handlar om min kropp och ingen annans. Vi människor har en vana att vara självkritiska. Även om jag tycker att jag ser otränad och pluffsig ut tänker jag sällan på hur andra kroppar ser ut. Alla är vi olika och alla trivs vi med olika saker. Så länge personen mår bra anser jag att det är den personens ensak. 
 
Jag ska inte ljuga. Det som jag vill uppnå med min träning är kort och gott en fastare och slankare kropp. Det betyder inte att jag planerar att börja svälta mig själv osv. Been there done that. Däremot känner jag mig inte bekväm med min kropp just nu. Sen om det beror på mina hjärnspöken, skapade ideal i samhället eller pga någon annans påtryckning spelar för min del inte så stor roll. Jag trivs inte med min kropp och så är det med den saken.
 
Mitt "mål" är i och för sig först och främst att bli piggare, starkare och mindre stressad. Jag vill bli starkare i både mitt psyke och min kropp. Jag är mycket mer avslappnad och fokuserad när jag tränar regelbundet. Mitt liv är och har varit ganska stressigt sen jag började gymnasiet. Det senaste har jag kännt att jag åkt längre och längre ner i en svacka men nu vill jag inte längre ner. Jag vill vara glad, positiv, pigg och lycklig + lite fit dådå... ;)
 
Just nu har jag inte så mycket muskler mer än mina permanenta fotbollsbenmuskler. Det som jag först och främst vill träna upp är bålmusklerna, rygg, rumpa och armar... Det var väl i och för sig större delen av kroppen men det är väl bra för proportionen haha. 
 
Snälla, ta inte detta som något hetsigt pro-ana- inlägg eller att jag låter mig luras av falska skönhetsideal. Jag vill bara må bra med min egen kropp och själ. För mig spelar träning en stor roll i det. 
 
Puss och kram!
Läget idag. Mina magmuskler som en gång fanns skymtar någonstans bakom annat smått och gott. Nu ska de fram i rampljuset.

Ett, tu, tre!

Hallihallå!
 
Jag måste börja med att säga att vi idag gjorde naturkunskapsprovet och att det inte var så farligt som jag trott. Det är så jäkla skönt att ha stora prov som detta överstökat! Nu är det tjingpling move on. 
 
Ikväll börjar mitt, Maddes och Alis nya liv btw. Vi ska ta tag i våra kost och träningsvanor och vi ska bli starka som fan. Efter kvällens fotbollsträning ska vi träffas hos Alibaban och göra upp en plan. Så sjukt seriösa haha. Eller okej, det är typ jag som hetsar med seriositeten. Det är det som krävs för att jag ska genomföra något. Allt eller inget, det är så jag fungerar. 
 
Från och med nu ska jag återgå till att äta hälsosamt och träna regelbundet. Det har varit alldeles för krasst den senaste tiden, året, åren. Haha. 
 
Wish us luck! 
Mina hjärtan!

Pa pa power

Sprang förbi Monki på vägen till tåget och fyndade två tröjor. En grö basictröja och en pastellrosa tischa. Visar bilder lateros! Nu är det samhällsplugg på g...
 
Pusselipussen
Detta kortet är taget för mer än ett och ett halvt år sedan... Brun, kort hår och tandställningsfri. Inte fan blir man snyggare med åldern haha. Saknar min pinglypuff Lovisafisa!! VI två är sämst på att underhålla vår relation... Detta ska tas tag i snarast.

Monday morning

God morgon!

Lyckades försova mig till tjugo minuter innan jag skulle åka till bussen. Snacka om en rivstart. Det viktigaste är att jag hann. Hur jag ser ut är i detta fallet inte lika viktigt haha...

Idag ska jag panikplugga och plugga ännu mer. Jag har, pga av mitt härliga mående i helgen, inte fått något gjort. Inte så att skolan eller tiden står stilla för att man mår dåligt, det är bara att bita ihop och springa ikapp. Underbara skola.

Ha en fin dag, vi hörs lateros!


Det sovande folket.

Jag förstår mig inte på de som talar illa om skatter. De som tycker att skatter är en börda, att det är orättvist att staten kräver in pengar. ”Mina pengar är ju mina pengar, varför ska jag betala för andras behov...” Ja, varför ska du det, tro? Låt mig börja med att göra min ståndpunkt klar. Jag tycker precis som jag skriver i rubriken att skatterna är en viktig sak som behövs för att ett samhälle ska hålla ihop. Utan skatter skulle vårt samhället vara ännu mer ojämlikt än vad världens nu framsvepande högervindar ännu lyckats åstadkomma.

Skattesystemet har självklart inte alltid sett ut som det gör idag. Förr betalade folket olika avgifter till sina kungar och furstar mot att de blev försvarade i krigstider. Framförallt handlade det ju om att betala adelns leverne (adeln var själv skattebefriad). Idag har skatter andra syften, i alla fall här i Sverige. Inom politiken har det genom åren diskuterats två olika typer av skattesystem, progressivt skattesystem och platt skattesystem. Den progressiva skatten innebär att ju mer man tjänar desto högre procentsats ska man betala. Det platta skattesystemet går ut på att alla skattar lika stor del, oavsett lön. I Sverige har vi idag en blandning av dessa två. Alla svenska medborgare betalar en kommunal skatt på ungefär 30 procent. De som tjänar mer än cirka 34 000 kronor i månaden betalar också en statlig skatt på 20 procent på den summa som överstiger brytpunkten. De som tjänar över 50 000 kronor i månaden betalar ytterligare en skatt på cirka 5 procent, den så kallade värnskatten.

Vi behöver relativt höga skatter för att samhället ska hålla ihop. De utjämnar, till en viss del, skillnaderna mellan fattiga och rika. De gör det möjligt för alla, oavsett bakgrund eller inkomst, att få ett drägligt liv. Det är tack vare skatterna som vi har fri tillgång till sjukvård, barnomsorg, skola och tandläkare upp till en viss ålder. Det är tack vare skatterna som kommunerna kan satsa på infrastrukturen. Utan skatterna skulle varken barnbidrag eller andra bidrag finnas. Våra föräldrar eller så småningom vi själva skulle inte ha något äldreboende att bo på. Om vi inte tillhör den minoritet som tjänar tillräckligt mycket pengar och är oberoende av de ekonomiska förändringar som sker i samhället. För det är de som är ekonomiskt oberoende eller i alla fall höginkomsttagare som är vinnare när skolorna, sjukvården och allt inom välfärden privatiseras.

Argumentet skattemotståndare använder är att det ska vara upp till var och en att bestämma över sina tillgångar. Att betala mindre i skatt innebär mer i plånboken, vilket innebär att man själv kan bestämma och prioritera sina utgifter. Problemet med detta tankesätt är att det helt enkelt inte går ihop. Att privatisera det som idag är skattefinansierat vore att tvinga en stor del av befolkningen att välja mellan de saker som idag anses vara medborgerliga rättigheter. Det skulle bli för dyrt att betala både skola, sjukvård och äldrevård. De som tjänar tillräckligt mycket påverkas inte, men som vanligt slår det värst mot de fattiga.

Vi läser varje dag om för stora barngrupper i förskolan, dålig äldreomsorg, avregleringar och nedskärningar. Det är dags att öppna ögonen och se att detta inte handlar om enskilda sakfrågor. Problemen har en gemensam nämnare och det är år av skattesänkningar och de själviskas ideologi.

Visst, det är aldrig bra med extremism och jag tror inte på en chockhöjning av skatterna. Argumenten att höga skatter leder till braindrain och att låga skatter fungerar som en morot för att jobba sig uppåt med chans att tjäna mycket pengar, är svårt att argumentera emot. Självklart är det viktigt för ett lands utveckling att motivera människor att utbilda sig inom högre studier och att göra karriär. Självklart behöver Sverige en elit. Utan detta kan Sverige inte etablera sig på den internationella marknaden. Man kan ha olika åsikter om vad som är bra eller dåligt, men att stå utanför den internationella marknaden är samma sak som att göra landet bankrutt. Å andra sidan är skatten inte en avgift till stat, kommun och landsting som bara går till vissa i samhället. Den går till alla. Att betala skatt kan liknas med att investera i sig själv, sin framtid och sitt eget liv. Men också i sina vänner, föräldrar, barn, barnbarn och alla andra medborgare. Våra medmänniskor. Skattefrågan är i grund och botten en fråga och moral och solidaritet.

Forskningsstudier visar också på att människor som lever i länder med stor ojämlikhet mår sämre. Undersökningar pekar på att dessa samhällen är mer socialt dysfunktionella, vilket i sin tur har negativ påverkan på många andra faktorer. Det fungerar som en slags dominoeffekt. Det intressanta är att ojämlikhet inte bara påverkar de sämst ställda. Det är bevisat att alla människor, rika och fattiga, mår sämre av ojämlikhet. Andelen sociala problem och hälsorelaterade problem är mycket högre i ojämlika länder än i de mindre ojämlika. Alla vinner på ett jämställt samhälle.

Jag vill nu att du som läser det här ställer dig frågan varför en relativt hög skatt är nödvändig. Jag hoppas och tror att du ganska snart kommer ha ett svar. Jag väljer att avsluta med ett citat av John Donne som sammanfattar på ett ypperligt sätt:

Ingen människa är en ö, helt lämnad åt sig själv;

varje människa är en del av kontinenten,

en del av fastlandet.”

 


Ibland.

Hallå!
 
Jag vet inte riktigt vad som händer med mig själv just nu men mitt psyke har varit helt bananas både igår och idag. Jag antar att allt bara faller över en vissa dagar. Det som jag känner nu är antagligen ett resultat av hur kroppen reagerar och hanterar känslor. Usch. Jag hatar att ha sådana här dagar. Vanligtvis är jag väldigt positiv, iallafall utåt sett, ibland känns bara hela grejen med att ens finnas helt meningslös. Det som också irriterar mig är att jag vet att detta till mesta dels har att göra med skolan och jag förstår inte hur jag kan låta den ta så mycket energi av mig. Fan. Livet är för kort för att må dåligt över läxor, prov och inlämningar. Livet är så mycket mer, så mycket större. 
 
Förlåt för depp-deap-inlägg. Ville bara förklara de senaste dagarnas torra bloggning och även bekänna att alla människor någon gång vill skita i allt och stoppa huvudet i sanden. 
 
Ta hand om er. Puss
 
Signe 12-13 år, hur glad kan man vara haha... Hittade massa gamla bilder på min hårddisk. Kan ju inte annat än att bli nostalgisk.

Madrid, del 3


ORGANIC

Igår sprang jag om Yves Rocher och köpte ny ansiktskräm och sminkborttagningsmedel. Ansiktskrämen har jag använt sen innan men rengöringsgelen är ny. Jag har bara hunnit använda den en gång så jag kan inte säga så mycket mer än att den tog bort sminket haha. Om den funkar bra med min hy märker jag väl om en vecka eller två. Ansiktkrämen kan jag däremot rekommendera! Sjunker bra in i huden, återfuktar och fungerar super under sminket!
 

Madrid, del 2

 

MADRID, del 1

 

Rostrött

Tjena-i-mossen!
 
Jag bestämde mig för att en utekväll var ett alldeles för ambitiöst alternativ i nuläget. Det min kropp behöver nu är snarare soffläge(t) höhö. Herre. Jag håller på att bli en innesittar med torr humor... 
 
På väg hem från bussen köpte jag med mig damsugare och chips. Fredag = gödningskväll. Dessutom rodde jag som fasen idag på gymnastiken plus att jag sprang lite på crosstrainern. Jag måste för fasen ta igen det jag förlorat! ;)
 
Btw, jag sitter just nu och redigerar Madrid-bilder. Kommer upp inom kort. 
 
Lackade naglarna med mina bas- och topplack från OPI och ett rostrött lack från h&m häromdagen. Sitter som gjutet. 

Friday night

God morgon fredag!

Jag befinner mig på bussen, halvsovande. Utanför svischar det vita landskapet förbi. Snön har gjort comeback. Ganska mysigt ändå. Det är ju faktiskt i januari-februari som sen "riktiga" vintern brukar komma.

Idag står jag mellan två val. Antingen stannar jag hemma i soffan framför en bra film eller så går jag med finisarna ut. Svåra val man som svensk måste stå inför hehe. Jaja, vi får se hur det blir. Beror lite på hur förkylningen mår...

Dagens låttips; beneath your beautiful - Labrinth feat Emeli sandé


Slappy

Hallihallå!
 
Gårdagen gick i ett och jag hann inte redigera några bilder men jag hade i vilket fall en väldigt bra dag. Skolan var väl si och så men det är alltid upplyftande att träffa sina vänner. När jag kom hem skrev jag en svenskauppsats och på kvällen tränade jag fotboll. Efter den fick jag kvällsbesök av en vän. Bra dag helt enkelt! Pluggade ingenting förutom svenska. 
 
Idag vaknade jag med sprängande huvudvärk och halsont. Därav ingen skola. Jag somnade om och vaknade runt ett. Inte jättebra men nödvändigt. Sen dess har jag legat i soffan och kikat på ABBA-dokumentären, skrivit klart svenskan och inte gjort något alls. 
 
Just nu taggar jag några avsnitt Gossip Girl. Dessutom tror jag att det börjar en ny deckare på ettan ikväll... haha, jag är sån jävla soffpotatis. Men det är gött.
 
Puss
Bild tagen på väg till Madrid. Det sägs att ovan molnen, där är himlen alltid blå. 

BACK

HOLA AMIGOS!
 
Jag är tillbaka i det kalla rusklandet efter ett par underbara dagar i spaniens huvudstad, Madrid. Vi landade halv elva igårkväll och det har väl inte blivit supermycket sömn inatt. Thug life eller vad säger ni haha. Jag slutade tidigt idag ich sen var jag hemma hos Madde en stund. Mysigt. Dagen har varit helt ok trots zombiefeeling. Jag har massssa bilder att visa men just nu är jag begravd i plugg. Det får bli imon. Det får bli veckans enda pluggfria dag tror jag... Behöver jag nämna att jag är så glad att vara tillbaka i skolan...
 
Vill helst spola tillbaka tiden, till dagarna mellan jul och nyår, dagarna då tiden står still och kraven är osynliga, även om bara för en kort stund. 
Lady och Lufsen, en soffa, en kopp te och sällskap. Vad mer kan man önska?

MADRID 3/1-7/1-2013

Tidsinställt inlägg.
 
Nu sitter jag förhoppningsvis på flyget på väg mot spanska breddgrader. På väg till Madrid där jag och papi ska tillbringa några härliga dagar! Jag har varken dator eller mobil med mig så vänta er inga updates. Under de närmaste dagarna ska vi bara ta det lugnt, äta gott, strosa runt, känna in staden och andas spansk luft. Det kommer bli u n d e r b a r t.
 
Ni får ha en fortsatt fantastisk start på året så ses vi när jag kommer hem!
Pusselipusss

Gnistrande afton13


13

Hej 2013
 
Har varit alldeles för upptagen med att insupa starten av detta kommande, fantastiska året. Eller? Haha, snarare så att jag har varit alldeles för trött och stressad för att sätta mig ner och skriva.
 
Nyår var nästan så bra det kan bli. Något litet som fattades där vid tolvslaget var i det stora hela en liten pettitess. Maten smakade utmärkt, drycken likaså, sällskapet var utsökt, vad kan fattas då!
 
Ett bildregn från nyår kommer upp lite senare ikväll. Nu måste jag packa, imorgon bär det av till MADRID!
 
Puss
Ett smakiprovi på mig och el robban
 
 

RSS 2.0